Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Danmark NF 2020

Danmark NF 2022 »


DANMARKS UTTAGNING. TV-bolaget DR har bekräftat Danmarks deltagande i Eurovision 2021 samt att man kommer att välja ut artist och bidrag via sin uttagning Dansk Melodi Grand Prix. I och med det ger man inte sitt 2020-artistval Ben & Tan någon direktbiljett till Eurovision, även om de självklart har rätten att skicka in bidrag för att försöka komma med i startfältet.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

  • 6 mars 2021: Finalen


Det blir en klassisk dansk uttagning som avgör artist och bidrag för Danmark i Eurovision 2021.

En avgörande final med totalt åtta finalbidrag kommer att hållas lördagen den 6:e mars. Exakt omfång av finalen är inte känd (alltså röstningsmetod), däremot är det känt att finalen ska hållas i en TV-studio i Köpenhamn istället för i en större arena.

Bidragen kommer att väljas ut från en antagning som pågick till och med 20:e november 2020, men DR har också rätt att välja låtar från specialinbjudningar.

 

Eurovision-resultat 2021

I finalen den 6:e mars utses den representant som kommer att få representera Danmark i Eurovision 2021.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen