Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Slovenien NF 2020

Slovenien NF 2022 »


SLOVENIENS UTTAGNING. TV-bolaget RTVSLO har bekräftat Sloveniens deltagande i Eurovision 2021 samt att man åter tänker skicka sångerskan Ana Soklič. Hon var landets artistval till Eurovision 2020, och får nu en ny chans att tävla på Eurovision-scenen eftersom 2020 års upplaga ställdes in. Tävlingsbidraget kommer att utses i en EMA-final.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

  • 16 maj 2020: Artistval
  • 27 februari 2021: Bidragsfinalen


Mellan juli och september 2020 kunde intresserade låtskrivare skicka in låtar till Sloveniens uttagning, som alla skulle anpassas efter landets redan internt valda artist Ana Soklič. Under hösten var det sedan relativt tyst från RTVSLO och först efter nyåret kom beskedet att tävlingsbidraget ska väljas genom en mindre final med 3-5 tävlingsbidrag. Exakt hur många bidrag det sedan väljs ut kommer att bestämmas av en expertkommission tillsammans med sångerskan själv. Det finns 191 låtar de kan välja bland.

Något annat som också är sagt är att finalen kommer att uppmärksamma att det är 60 år sedan Slovenien började delta i Eurovision. Från början tävlade landet som en del av republiken Jugoslavien och från 1993 har landet tävlat som en självständig stat i sammanhanget.

 

Eurovision-resultat 2021

I bidragsfinalen den 27:e februari utses det tävlingsbidrag som sångerskan Ana Soklič kommer att få tävla med för Slovenien i Eurovision 2021.

 

 

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen