Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Israel NF 2020

Israel NF 2022 »


ISRAELS UTTAGNING. TV-bolaget KAN har bekräftat Israels deltagande i Eurovision 2021 samt att man åter skickar sångerskan Eden Alene. Hon var landets artistval till Eurovision 2020, och får nu en ny chans att tävla på Eurovision-scenen eftersom 2020 års upplaga ställdes in. Tävlingsbidraget utses genom en onlinetävling i två steg.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum


Tidiga uppgifter talade för att KAN ville utse Eden Alenes tävlingsbidrag till Eurovision 2021 via en nationell publik uttagning som skulle olika val med både publika semifinaler och final. Men detta ströks till förmån för en onlinetävling som förvisso avslutas med ett livemoment.

 

Upplägget

Mellan den 2:a och 13:e december kunde vem som helst i världen gå in på KAN:s hemsida och lyssna och rösta på nio demoversioner av potentiella Eurovision-bidrag för Israel. Efter detta har rösterna sammanställts och de två bidrag som getts flest röster har tillsammans med ytterligare ett val gått vidare till en andra röstningsomgång där vinnarlåten ska utses. Bidragen kommer fortfarande bara att finnas tillgängliga online men så snart som resultatet är klart kommer vinnarlåten att framföras av Eden Alene i en TV-sändning.

 

Eurovision-resultat 2021

Den 25:e januari meddelas vilken låt som Eden Alene kommer att få tävla med för Israel i Eurovision 2021.

 

Finalomröstningen

I finalomröstningen i Israels uttagning ska det avgöras vilket bidrag som Eden Alene ska få med sig till Eurovision 2021. Det står mellan tre bidrag varav två har valts ut efter en första publikröstning och det tredje bidraget har kompletterats av en jury. Alla tre fanns ursprungligen med på en demolista bland nio låtar. Resultatet avgörs helt och hållet av publikens omröstning som pågår mellan den 19:e och 24:e januari.

 

Fakta


 • Omröstning:
 • 2021-01-19 till 2021-01-24/25

 • Röstningsprocess:
 • Publikröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • KAN – Röstningslänk kommer senare

 

Startfält

Bidragen presenteras i bokstavsordning. Samtliga framförs av Eden Alene.

 1. La La Love
 2. Set Me Free
 3. Ue La La

Så här tycker vi!


 1. “La La Love”
 2. “Set Me Free”
 3. “Ue La La”

Kommentar: En något ovanlig Israelisk uttagning i år helt klart, men det känns som att Eden som artistval var helt rätt. Detta var en av de bästa artisterna bland fjolårets bidrag, och jag kan verkligen se henne gå långt i år. Låtmässigt så är urvalet tyvärr något sämre än hennes bidrag ifjol, inte katastrofalt sämre men i alla fall inte lika vassa. “Feker libi” var en riktig hit, med afrikanska etnovibbar som var ett perfekt fusion-sound för Eurovision. I detta startfält finns ingen låt som riktigt kommer upp i det, utan här blir det snarare lite mer allmänna moderna rytmiska låtar som kanske inte sticker ut så mycket mot vad man annars hör på radio. Men det finns ändå en tydlig mellanöstern-touch i låtarna, och Eden gör det bra – igen. Min favorit blir dock “La la love”, mest för att låttiteln har god rutin i ESC-sammanhang redan (minns Cypern 2012?).


 1. “La La Love”
 2. “Set Me Free”
 3. “Ue La La”

Kommentar: Svårt att välja en favorit när det bara finns tre låtar i ett startfält. Dessutom är det ingen av de här tre som ens kommer i närheten av min fjolårsfavorit “Feker Libi”. Den enda som faktiskt är något i närheten och som jag tror skulle kunna bli bra på scenen i Rotterdam är “La La Love” för den innehåller allt alla behöver just nu. De resterande två låtarna är om du frågar mig bara okej men inte så mycket mer.


 1. “La La Love”
 2. “Set Me Free”
 3. “Ue La La”

Kommentar: Jag förstår ingenting här. Men för att backa bandet lite, så var det så att i denna uttagningsprocess så var det från början nio låtar som man skulle banta ner till tre inför denna final. Kvar blir då dessa tre. En som är sådär (Cypern 2012 ringde och vill ha tillbaks sin låttitel!), och två riktigt dåliga låtar. Detta trots att det fanns andra alternativ som “Can’t Stop a Hurricane” och “Spilling Magic”. Tycker nästan synd om Eden Alene här, som inför i år nu måste tampas med dessa tre identitetslösa spektakel till låtar här i finalen…


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen