Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Finland NF 2020

Finland NF 2022 »


FINLANDS UTTAGNING. TV-bolaget YLE har bekräftat Finlands deltagande i Eurovision 2021 samt att man kommer att välja ut artist och bidrag via sin uttagning UMK – Tävlingen för ny musik. I och med det ger man inte sitt 2020-artistval Aksel någon direktbiljett till Eurovision, även om han äger rätten att skicka in bidrag för att försöka komma med i startfältet.

 

Fakta


 • Uttagningsprocess:
 • UMK 2020 (artist och bidrag)
 • Uttagningsdatum:
 • 20 februari: Final
 • Artist:
 • Inte avgjort
 • Låt:
 • Inte avgjort
 • Låtskrivare:
 • Inte avgjort

Det blir en klassisk UMK-uttagning som avgör artist och bidrag för Finland i Eurovision 2021. Årets upplaga blir den tionde i ordningen som UMK är Finlands uttagning till Eurovision.

Omfattningen för UMK 2021 blir åter en finalkväll som enligt Yle kommer att ha sju tävlande. Bidragen har utsetts via en nationell antagning som var öppen den första veckan i september 2020. Först i mitten av januari 2021 planeras namnen på de utvalda artisterna och deras tävlingsbidrag släppas.

Vi kommer att följa förberedelserna kring Finlands uttagning och själva uttagningen tills de har valt ut sin nästa representant i tävlingen.

 


1 kommentar

 1. Stina Öhrling skriver:

  Hej MGP jag heter Stina Öhrling och jag bor på Åland. Jag älskar att sjunga och dansa det är livet. Jag älskar att va med på tv.Jag har en kanin som heter Harry och en lillasyster som heter Sally. Jag går i 4C och är tio år. Min favorit Färg är blå, min skola heter ytternäs.Min klass är sådar jag har en BFF hon heter Lucia. Hejdå MGT 👋✌️❤️🐷🐮🐻


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen