Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Cypern NF 2020

Cypern NF 2022 »


CYPERNS UTTAGNING. TV-bolaget CyBC har valt att än en gång utse sin artist och sitt tävlingsbidrag via ett internval. De meddelade sitt val redan i slutet av november 2020 även om tävlingsbidraget släpps vid ett senare tillfälle.

 

Fakta


 • Uttagningsprocess:
 • Internval (artist och bidrag)
 • Uttagningsdatum:
 • 25 november (artist och bidrag)
 • Låten släpps vid ett senare tillfälle
 • Artist:
 • Elena Tsagrinou
 • Låt:
 • ”El Diablo”
 • Låtskrivare:
 • Jimmy Thornfeld, Laurell Barker, Oxa, Thomas Stengaard

Den 1:a juni 2020 blev det officiellt från CyBC:s håll att Cypern bekräftat sitt deltagande i Eurovision 2021. Samtidigt meddelades det att 2020 års artistval Sandro inte längre var aktuell att representera landet 2021. Först den 25:e november samma år stod det klart vilken artist och tävlingsbidrag som kommer att tävla för landet i Rotterdam i maj 2021.

 

Vem blev vald?

CyBC:s val föll på Elena Tsagrinou, född 1994 i Aten i Grekland. Som 14-åring deltog hon i grekiska Talang där hon tog sig till semifinalerna. År 2013 blev hon en del av gruppen OtherView men efter fem år valde hon att gå solo. Hennes första singel Pame Ap’ Tin Arxi blev direkt populär och därefter har hon släppt fler singlar som nått miljonvisningar på YouTube och som lett till många följare i sociala medier.

Idag är Elena signerad av skivbolaget Panik Records där några tidigare cypriotiska och grekiska Eurovision-representanter också är signade som Demy (Grekland 2017), Ivi Adamou (Cypern 2012), Evridiki (Cypern 1992, 1994 och 2007) och Eleni Foureira (Cypern 2018).

 

Vad blir det för låt?

Bidraget som Elena ska tävla med heter ”El Diablo” och den låten är gjord av låtskrivarkvartetten Jimmy Thornfeld, Laurell Barker, Oxa och Thomas Stengaard. Även om det är känt vilken låt hon ska tävla med släpps den officiella versionen först vid ett senare tillfälle under uttagningssäsongen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen