Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Frankrike NF 2020

Frankrike NF 2022 »


FRANKRIKES UTTAGNING. TV-bolaget France Télévisions har bekräftat Frankrikes deltagande i Eurovision 2021, och presenterat att man ska välja artist och bidrag genom någon slags publik final/uttagning.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Nationell uttagning (artist och bidrag)
  • Uttagningsdatum:
  • Inte presenterat
  • Artist:
  • Inte valt
  • Låt:
  • Inte valt
  • Låtskrivare:
  • Inte valt

France Televisions inte gått ut med så mycket information om uttagningen mer än dess stomme som innebär att det kommer vara en slags final där ett antal tävlande kommer att göra upp om att få representera Frankrike i Eurovision 2021. Programmet kommer att produceras internt på France Televisions istället för att det läggs över på ett produktionsbolag.

Uttagningen är inte ett återuppväckande av den tidigare uttagningen Destination Eurovision, som fransk TV använde till Eurovisionerna 2018 och 2019, utan det handlar om ett nytt format!

Enligt uppgifter kommer publiken att ha en stor del i avgörandet, men juryröstning kan också förekomma. Fram till 30:e september kunde man ansöka om att delta i programmet genom att skicka in nyskrivna originalverk.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen