Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Estland NF 2020

Estland NF 2022 »


ESTLANDS UTTAGNING. TV-bolaget ERR har bekräftat Estlands deltagande i Eurovision 2021 samt att man kommer att välja ut artist och bidrag via sin uttagning Eesti Laul. I och med det ger man inte sitt 2020-artistval Uku Suviste någon direktbiljett till Eurovision, även om han självklart äger rätten att skicka in bidrag för att försöka komma med i startfältet.

 

Fakta


 • Uttagningsprocess:
 • Eesti Laul (artist och bidrag)
 • Uttagningsdatum:
 • Semi 1: 18 februari 2021
 • Semi 2: 20 februari 2021
 • Final: 6 mars 2021
 • Artist:
 • Inte avgjort
 • Låt:
 • Inte avgjort
 • Låtskrivare:
 • Inte avgjort

Det blir en klassisk Eesti Laul-uttagning som avgör artist och bidrag för Estland i Eurovision 2021. Uttagningen hålls genom två semifinaler och en final med upp till 24 bidrag som tävlar om segern. Dessa bidrag kommer uteslutande att väljas ut från en nationell antagning som pågår fram till den 6:e november 2020.

 

Schema

När antagningen är avslutad i början av november kommer en jury att gå igenom allt material och därefter utser de upp till 24 bidrag som de gillat bäst. De ska också utse två reservbidrag ifall att någon/några av de utvalda låtarna inte kan komma till start. När juryn gör sitt val vet de inte om vem eller vilka som stått bakom respektive bidrags upphov och dessutom hålls även juryns medlemmar hemliga till dess att åtminstone första urvalsrundan är gjord. Redan i november/december 2020 planerar ERR att presentera vilka låtar som valts ut och släppa dessa publikt.

Sångaren Uku Suviste, som skulle ha tävlat för Estland 2020, kan tilldelas en plats i programmet ifall att han skickar in minst ett nytt tävlingsbidrag.

 

Tävlingsregler


Vi sammanfattar hur tävlingsreglerna ser ut, men glöm inte bort att läsa dessa i sin helhet innan du skickar in bidrag! Alla bidrag skickas in digitalt via detta ansökningsformulär.

 

Tävlingsbidrag

Endast nyskrivna originalverk som aldrig tidigare offentliggjorts för allmänheten (oavsett tidpunkt och plattform) får tävla i Eesti Laul 2021. ERR har, enligt sitt regelverk, beslutat att studioversionerna till de bidrag som väljs ut i tävlan får offentliggöras av ERR från och med den 7:e december 2020. Detta datum kan dock komma att justeras.

Ett tävlingsbidrag ska kunna framföras på som mest tre (3) minuter.

Texterna får inte innehålla nedvärderingar eller kränkningar som kan skada Eurovisionen.

 

Låtskrivarna

Vem som helst får skicka in bidrag till Eesti Laul 2021, under förutsättning att minst en person i låtskrivarteamet antingen är permanent bosatt i Estland och/eller innehar estniskt medborgarskap. Däremot får alla icke-estniska medborgare (ej inräknat de som är permanentboende i landet) bara delta som medförfattare och det får vara maximalt två sådana per låt. Den här regeln gäller endast låtskrivarna, ej artisterna.

Varje person kan skicka in som mest fem bidrag till tävlingen.

 

Artisterna

Alla artister i Eesti Laul 2021 måste ha födelsedatum före den 15:e maj 2005. Det vill säga, lägsta åldersgräns för att delta som artist är 16 år. Någon övre gräns finns inte.

Varje scenframträdande får ha som mest 1-6 personer på scenen, vilket även inkluderar ev. bakgrundskör och dansare.

Som tävlande artist i Eesti Laul får man inte samtidigt göra anspråk på att tävla i något annat lands Eurovision-uttagning.

 

Övriga villkor

ERR har en del krav på aktivt deltagande ifall att ens tävlingsbidrag kommer med i tävlingen. Det handlar förutom om att delta i direktsändningarna även vid repetitionstillfällen, vissa typer av möten med mera. Alla som bryter mot regelverket riskerar att diskvalificeras, vilket är en rättighet som ERR har att kunna ta till. ERR har även rätten att justera reglerna när och hur mycket de vill. Skulle ändringar göras kommer detta att meddelas på err.ee.

Alla låtskrivare till de bidrag som minst når semifinalerna kommer att behöva skriva ytterligare avtal med ERR som bland annat gör gällande scenframträdande i Eurovisionen 2021.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen