ESTLANDS UTTAGNING. TV-bolaget ERR valde ut Estlands artist och bidrag till Eurovision 2021 via sin uttagning Eesti Laul. I och med det gav de inte sitt 2020-artistval Uku Suviste någon direktbiljett till Eurovision, även om han skickade in nytt material och fick en av de 24 platserna i startfältet. Uku vann också finalen.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum


Det blev en klassisk Eesti Laul-uttagning som avgjorde artist och bidrag för Estland i Eurovision 2021. Uttagningen hölls genom två semifinaler och en final med 24 bidrag som tävlade om segern. Startfältet presenterades officiellt den 11:e och 12:e november 2020.

Bidragen som utsågs till tävlingen hade skickats in via en nationell antagning som pågick fram till den 6:e november 2020. Totalt inkom 156 bidrag, och från dessa utsåg en jury 24 bidrag som får tävla. Bidragen fördelades sedan ut på 12 lika i de två semifinalerna.

 

Upplägg

De 24 bidragen fördelades ut på två semifinaler med 12 tävlande per program. Från varje semifinal fick först en jury tillsammans med tittarna utse fyra bidrag och därefter fick tittarna välja ut ytterligare två bidrag som wildcards. Totalt tävlade 12 bidrag i finalen där en liknande modell som i semifinalerna användes. Här var dock skillnaden att juryns och tittarnas gemensamma topp tre gick vidare till en avgörande tittarröstning där vinnaren utsågs.

 

Eurovision-resultat 2021

I finalen den 6:e mars blev det fjolårsvinnaren Uku Suviste med bidraget ”The Lucky One” som vann och som därmed kommer att få representera Estland i Eurovision 2021.

OBS! Information gällande avgjorda sändningar (bland annat vilka bidrag som tävlat samt våra åsikter om dessa) hittar du tills vidare längst nere på sidan, alternativt om du klickar här.

 

Finalen

I finalen i Estlands uttagning avgjordes vilket bidrag med tillhörande artist som ska få representera Estland i Eurovision 2021. Resultatet avgjordes även här att av jury- och tittarröstning i två omgångar, där först juryns och tittarnas gemensamma topp tre gick vidare till en avgörande omgång där tittarna själva fick rösta fram sin vinnare.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-03-06

 • Tid:
 • 18:30 – 20:00 samt 20:30 – ~21:45 CET

 • Programledare:
 • Grete Kuld & Tõnis Niinemets

 • Plats:
 • Saku Suurhall, Tallinn

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • ERR – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

Startfält

Bidragen listas i startordning. Länkarna går till framträdanden i semifinalerna.

 1. Egert Milder – Free Again
 2. Suured tüdrukud – Heaven’s Not That Far Tonight
 3. Hans Nayna – One By One
 4. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – Ma olen siin
 5. Karl Killing – Kiss Me
 6. Uku Suviste – The Lucky One
 7. Sissi – Time
 8. Jüri Pootsmann – Magus melanhoolia
 9. REDEL – Tartu
 10. Koit Toome – We Could Have Been Beautiful
 11. Andrei Zevakin & Pluuto – Wingman
 12. Kadri Voorand – Energy

 

Så här tycker vi!


 1. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – ”Ma olen siin”
 2. Sissi – ”Time”
 3. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 4. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 5. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 6. REDEL – ”Tartu”

Kommentar: Något uppgivet konstaterar jag att den estniska finalen blir helt ointressant. Har inga trovärdiga favoriter här, mer än att jag hittat ett par låtar som charmar mig. Allra varmast om hjärtat ligger ”Ma olen siin” med legenden Ivo Linna och hans son Robert samt Supernova. Det är ett härligt Beatles-inspirerat bidrag som jag blir glad av – men det är ju självklart inget som Estland kommer att skicka till Rotterdam. Samma sak är det med ”Time”, som jag också tycker mycket om. En John Lundvik-inspirerad låt, som nog hade gått bra i svenska Melodifestivalen – men inte här. Av oddsfavoriterna så är det Koit Toome som jag gillar bäst, men Uku Suviste känns inte heller så långt ifrån. Men ska i ärlighetens namn inte säga att jag skulle rösta på någon av dem i Eurovision. Det är två extremt medelmåttiga låtar som inte kommer att ge Estland någon bra chans i tävlingen. Man har nog målat in sig i ett hörn här – så jag tvivlar på att få se Estland i final i år.


Haris valde att inte kommentera bidragen

 1. Karl Killing – ”Kiss Me”
 2. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 3. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 4. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 5. Sissi – ”Time”
 6. Kadri Voorand – ”Energy”

Kommentar: Det är många bra låtar som har gått vidare till Eesti Laul-finalen och det gillar jag. Låtarna som jag har på topp 3 är de jag hejar mest på, däremot tror jag att Jüri Pootsmann kommer kunna ta sig in i toppstriden och att det blir han, Uku och Koit som kommer att få fajtas om vem som ska vinna, dvs. att Karl kan komma betydligt lägre jämfört med vad jag tycker att han förtjänar. Skulle det bli så hoppas jag i så fall att Uku eller Koit vinner. Det hade såklart också varit kul med Suured tükrukud i Rotterdam med för att få in lite discomusik och härlig nostalgi i årets Eurovision, det hade också behövts. Oavsett så ska det bli spännande att se vem som vinner och som kommer att få representera Estland i år – det kommer förhoppningsvis att bli spännande!


 1. Hans Nayna – ”One By One”
 2. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 3. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 4. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 5. Egert Milder – ”Free Again”
 6. Sissi – ”Time”

Kommentar: Estland har tyvärr ingen fullpott i år. Förra årets vinnare älskade jag och visst är hans låt bra även i år men inte lika stark. Hans låt berörde med en gång. Älskar när man känner i själen direkt att den här låten är landets vinnare. Hans röst är unik och fenomenal. Någon av min topp 4 får gärna vinna!


 1. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – ”Ma olen siin”
 2. Jüri Pootsmann – ”Magus melanhoolia”
 3. Sissi – ”Time”
 4. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 5. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 6. REDEL – ”Tartu”

Kommentar: Detta blir alltså en ganska tempofattig final, blir mitt intryck när jag lyssnade igenom de låtar som kvalificerade sig. De flesta låtarna vi ser här är mestadels ballader, med undantag för gammelschlagern ”Heaven’s Not That far Tonight” och den mycket tokiga ”Tartu”. Jag kan för övrigt säga att just den låten chockade mig inte lika mycket som de flesta andra, då båda medlemmarna i REDEL till vardags spelar i punkbandet Winny Puhh som även de gjorde sig kända för sitt minst sagt galna sound och excentriska framträdanden.

Men så kanske jag ska ta några ord om låtarna högst upp, för här var det lite slantsingling kring vem jag skulle sätta som etta, mellan far och son Linna + Supernova samt Jüri Pootsmann. De förstnämndas låt är mer lättsam, medan de andra hade ett mer visuellt intressant nummer.


 1. REDEL – ”Tartu”
 2. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 3. Andrei Zevakin & Pluuto – ”Wingman”
 4. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 5. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – ”Ma olen siin”
 6. Kadri Voorand – ”Energy”

Kommentar: Vet inte om jag är helt nöjd med finalens startfält. Men mina två favoriter från uttagning tog sig ju vidare och det är det viktigaste. Jag hoppas att antingen Uku vinner så han får en ny chans att representera Estland i Eurovision. Vilket han också förtjänar då han har en väsentligt bättre låt i år, drömmen vore dock om REDEL med låten Tartu vann. Men oddsen talar emot.


 1. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 2. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 3. Karl Killing – ”Kiss Me”
 4. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 5. Hans Nayna – ”One By One”
 6. Sissi – ”Time”

Kommentar: Estland bjuder oss på en högkvalitativ final där min personliga etta är Koit Toome som tidigare representerat Estland i Eurovision två gånger. Vilken fantastisk, känslosam ballad han bjuder på denna gång som träffar rätt i hjärtat. Han är favorittippad att vinna tillsammans med min tvåa (Uku Suviste) som skulle ha representerat Estland i den inställda ESC 2020. Den här gången gör Uku comeback med en mycket starkare låt i mitt tycke. Även Karl Killing med låten ”Kiss Me” berör mig också på djupet. Utöver min topp-3 så finns en hel del andra bra kandidater. Det var svårt att göra en topplista med sex val, eftersom det finns mer bra bidrag än så. Estland gör sällan mig besviken och jag är säker på att jag kommer gilla deras ESC 2021-bidrag. Lycka till med finalen.


 

 

 1. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 2. Hans Nayna – ”One By One”
 3. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 4. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 5. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – ”Ma olen siin”
 6. Jüri Pootsmann – ”Magus melanhoolia”

Kommentar: Estlands final bidrar med låtar för olika musiksmaker. Högt och lågt skulle jag nog vilja säga. Det som överraskat mig är Ivo och Rober Linna, som med ett bidrag tog sig in i hjärtat och som känns helt genuint och ärligt. Däremot är det killarna i min topp 3 som får mitt hjärta att klappa lite mer och jag ser gärna vem som helst av dem representera Estland i år. Killarnas år i år!

 

Resultat


Foto & copyright: ERR/Kairit Leibold
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Det blir fjolårsvinnaren Uku Suviste med bidraget “The Lucky One“ som kommer att få representera Estland i Eurovision 2021. Det stod klart i finalen i den nationella uttagningen Eesti Laul 2021 som avgjordes den 6:e mars 2021.

 

Så var finalen

Efter två semifinaler hade 12 bidrag kvalat in med hjälp av jury- och tittarröstning. I finalen framfördes dessa låtar och sedan fick publiken och juryn gemensamt utse tre bidrag som de tyckt bäst om. Dessa fick tävla i en avgörande duell där publiken ensamt fick rösta fram sin vinnare.

I första omgången delade juryn respektive tittarna ut varsin poängskala om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng till bidragen. Det innebar att två bidrag blev utan poäng från juryn respektive tittarna. Om två eller fler bidrag hamnade på samma totalpoäng rangordnades låtarna efter tittarnas placering. Det kan noteras att Uku Suviste, som vann finalen, endast fick tre poäng från juryn medan tittarna gav honom maxpoängen vilket gjorde att han tog sig vidare till den avgörande omgången där tittarna själva fick bestämma vinnaren. Även där fick han störst stöd av tittarna och vann.

 

Hela resultatet

Till sist, så här placerade sig bidragen i finalen:

 

Första omgången

Så här blev det totala resultatet (jury- + tittarpoäng = totalsumma):

 1. Uku Suviste – The Lucky One (3 + 12 = 15p)
 2. Jüri Pootsmann – Magus melanhoolia (7 + 8 = 15p)
 3. Sissi – Time (12 + 3 = 15p)
 4. Koit Toome – We Could Have Been Beautiful (4 + 10 = 14p)
 5. Andrei Zevakin & Pluuto – Wingman (10 + 4 = 14p)
 6. Kadri Voorand – Energy (5 + 5 = 10p)
 7. Suured tüdrukud – Heaven’s Not That Far Tonight (2 + 6 = 8p)
 8. Karl Killing – Kiss Me (8 + 0 = 8p)
 9. REDEL – Tartu (0 + 7 = 7p)
 10. Hans Nayna – One By One (6 + 0 = 6p)
 11. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – Ma olen siin (0 + 2 = 2p)
 12. Egert Milder – Free Again (1 + 1 = 2p)

 

Avgörande omgången

Här fick bara tittarna bestämma vem som skulle vinna. Bidragen listas i resultatordning.

 1. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 2. Sissi – ”Time”
 3. Jüri Pootsmann – ”Magus melanhoolia”

 

Tycker du att Estland valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 


 

Avgjorda program
Semifinaler

Semifinal 1

I den första semifinalen i Estlands uttagning tävlade 12 bidrag om de första 6 finalplatserna. Till skillnad från de senaste årens Eesti Laul avgjordes programmet från Saku Suurhall, som annars brukar vara finalarena, och detta till följd av coronapandemin. Någon betalande publik släpptes inte in, utan den enda publik som tilläts vara i arenan var produktionspersonal och de tävlande artisterna i denna semifinal samt de som tävlar i den andra semifinalen. Alla, med undantag för programledarna och vissa av artisterna i semi 1, behövde bära munskydd.

Resultatet i programmet avgjordes till en hälft av tittarröstning och till en hälft av juryröstning.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-18

 • Tid:
 • 18:30-20:00 samt 20:30-21:15 CET

 • Programledare:
 • Grete Kuld & Tõnis Niinemets

 • Plats:
 • Saku Suurhall, Tallinn

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • ERR – Länk

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

Startfält

Bidragen presenteras enligt startordningen. Länkarna går till studioversionerna.

 1. Tanja – Best Night Ever
 2. Hans Nayna – One By One
 3. WIIRALT – Tuuled
 4. Kéa – Hypnotized
 5. Andrei Zevakin & Pluuto – Wingman
 6. Karl Killing – Kiss Me
 7. Nika Marula – Calm down
 8. Egert Milder – Free Again
 9. Tuuli Rand – Üks öö
 10. Koit Toome – We Could Have Been Beautiful
 11. Kristin Kalnapenk – Find A Way
 12. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – Ma olen siin

 

Så här tycker vi!


 1. Kéa – ”Hypnotized”
 2. Tuuli Rand – ”Üks öö”
 3. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – ”Ma olen siin”
 4. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 5. Tanja – ”Best Night Ever”
 6. Nika Marula – ”Calm down”

Kommentar: En intressant första semifinal i Estland! Blandade genres, gamla och unga artister och väldigt olika uttryckssätt. Jag gillar det! Samtidigt är det få bidrag här som passar internationellt, och är tveksam till om någon av låtarna kommer skickas till Rotterdam här. Även om jag är svag för Ivo & Robert Linna så är jag förstås införstådd med att de inte kommer att gå långt. Men det är ett härligt sound att bland både gamla och unga musiker på det sättet. Emellertid är det väl Koit som är oddsfavoriten, men jag tycker inte han har ett vinnarbidrag i år, även om det är en hyfsat starkt låt med mycket budskap. Mina pengar ligger istället på Kéa eller Tuuli Rand, även om detta är lite väl överpoppiga bidrag för att kunna slå ordentligt. Men man når ändå bra långt med sådana dängor!


Haris valde att inte tycka till om bidragen

 1. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 2. Nika Marula – ”Calm down”
 3. Karl Killing – ”Kiss Me”
 4. Tanja – ”Best Night Ever”
 5. Hans Nayna – ”One By One”
 6. Kéa – ”Hypnotized”

Kommentar: Jag håller med Adrian att det här är en intressant semifinal med många olika genrer. Jag skulle till och med vilja gå så pass långt att säga att det här är semifinalen där jag gillar i stort sett alla låtar, vilket gör det extremt jobbigt då endast 6 av dem kan gå vidare till final! Det är alltså en väldigt hög lägstanivå i det här programmet vilket gör att förmodligen lär flera favoriter ryka direkt.


Katja valde att inte tycka till om bidragen

 1. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – ”Ma olen siin”
 2. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 3. Kristin Kalnapenk – ”Find A Way”
 4. Nika Marula – ”Calm Down”
 5. Egert Milder – ”Free Again”
 6. WIIRALT – ”Tuuled”

Kommentar: Till skillnad från Hollac16 och Adrian tycker jag faktiskt inte denna semi är så värst jätteintressant, i alla fall sett till låtmaterial. Detta trots att vi får se så mycket som tre tidigare Eurovisiondeltagare bara här (Tanja 2014, Ivo Linna 1996, Koit Toome både 1998 och 2017). Jag tror nog till stor del att det beror på at just denna semi riskerar att bli lite för radiomossig, eller i alla fall vissa låtar. Det är nog kanske bekantskapens behag att två av de tidigare nämnda artisterna befinner sig i min topp 2, även om ”Ma olen siin” är klart starkare än tvåan.


 1. WIIRALT – ”Tuuled”
 2. Andrei Zevakin & Pluuto – ”Wingman”
 3. Nika Marula – ”Calm down”
 4. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – ”Ma olen siin”
 5. Tuuli Rand – ”Üks öö”
 6. Kéa – ”Hypnotized”

Kommentar: Likt min panelkollega Lukas så finner jag inte den här semifinalen säkrskilt intressant. Visst är det kul att få se några bekanta ansikten. Men överlag tycker jag att majoriteten av bidragen är rätt mjäkiga. Är dock rätt förtjust i låten Tuuled, tror bestämt jag tar och lägger in den i min spotifylista.


 1. Koit Toome – ”We Could Have Been Beautiful”
 2. Karl Killing – ”Kiss Me”
 3. Hans Nayna – ”One By One”
 4. Tanja – ”Best Night Ever”
 5. Egert Milder – ”Free Again”
 6. Tuuli Rand – ”Üks öö”

Kommentar: Den här semin innehåller min storfavorit i form av Koit Toome som vi sett i Eurovision två gånger tidigare (Åren 1998 och 2017). Vilken fantastisk, känslosam ballad han bjuder på denna gång som träffar rätt i hjärtat. Även Karl Killing med låten ”Kiss Me” berör mig också på djupet. En annan intressant återkommande artist är Tanja som representerade Estland i Eurovision år 2014.


Tanja valde att inte tycka till om bidragen

 

Semifinal 1 – resultat


Den första semifinalen i Estlands Eesti Laul 2021 är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande fyra bidrag som röstades vidare till finalen (utan inbördes ordning):

 

Därefter fick tv-tittarna ensamt utse ytterligare två bidrag bland de som inte gått vidare i första omgången. De valde:

 

Nedanstående bidrag valdes inte att gå vidare och fick därför lämna tävlingen (de listas utan inbördes ordning):

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Semifinal 2

I den andra semifinalen i Estlands uttagning kom 12 bidrag att tävla om 6 finalplatser. Till skillnad från de senaste årens Eesti Laul sändes även denna semifinal från Saku Suurhall och detta till följd av coronapandemin. Någon betalande publik släpptes inte in i arenan.

Resultatet i programmet avgjordes till en hälft av tittarröstning och till en hälft av juryröstning.

 

Fakta


 • Datum:
 • 2021-02-20

 • Tid:
 • 18:30-20:00 samt 20:30-21:15 CET

 • Programledare:
 • Grete Kuld & Tõnis Niinemets

 • Plats:
 • Saku Suurhall, Tallinn

 • Röstningsprocess:
 • Delad jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:
 • ERR – Länk kommer senare

 • Mer info:
 • Panelen tycker till (inför) »
 • Resultat »

 

Startfält

Bidragen presenteras enligt startordningen. Länkarna går till studioversionerna.

 1. Sissi – Time
 2. Gram-Of-Fun – Lost In A Dance
 3. Kadri Voorand – Energy
 4. Helen – Nii kõrgele
 5. REDEL – Tartu
 6. Rahel – Sunday Night
 7. Uku Haasma – Kaos
 8. Heleza – 6
 9. Uku Suviste – The Lucky One
 10. Alabama Watchdog – Alabama Watchdog
 11. Jüri Pootsmann – Magus melanhoolia
 12. Suured tüdrukud – Heaven’s Not That Far Tonight

 

Så här tyckte vi (inför)!


 1. Alabama Watchdog – ”Alabama Watchdog”
 2. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 3. Sissi – ”Time”
 4. Rahel – ”Sunday Night”
 5. Gram-Of-Fun – ”Lost In A Dance”
 6. Jüri Pootsmann – ”Magus melanhoolia”

Kommentar: Oj vilken gäspfest det blev i den andra semifinalen! Estland har verkligen inte en stark hand i år, tvärtom ser jag inte någon estnisk vinnare här heller. Förhandsfavoriterna Jüri Pootsman och Uku Suviste levererar inte tycker jag, trots att Uku ändå kommer med en något starkare låt än förra året. Problemet är att tempot i startfältet är brutalt lågt. Pootsmans bidrag synliggör detta mycket tydligt, då tempot i princip upphör i 3 minuter – för att inte snacka om den oerhört fel-betitlade låten ”Energy” som helt saknar energi. Visst är det eftertänksamt och rent av konstnärligt mycket av det vi hör, men i ärlighetens namn törstar jag efter något fartfyllt och modigt här. Alabama Watchdog är min väg ut – och därför är denna mycket udda rock/countrylåt min favorit.


Haris valde att inte tycka till om bidragen

 1. Sissi – ”Time”
 2. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 3. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 4. Rahel – ”Sunday Night”
 5. Gram-Of-Fun – ”Lost In A Dance”
 6. Alabama Watchdog – ”Alabama Watchdog”

Kommentar: Om den första semifinalen hade en väldigt hög lägstanivå anser jag personligen att det är tvärtom i denna semifinal! Jag vet inte om ERR har lottat semifinalfördelningen eller placerat in bidragen efter produktionssmak men oavsett tycker jag att det är överlag att de tog in startfältets sämre bidrag i semi 2. Det betyder däremot inte att jag anser att alla låtar är dåliga, men i jämförelse med den första semifinalen är det det för mig en väldigt låg lägstanivå. Ett exempel på detta är fjolårsvinnaren Uku Suvistes låt som jag förvisso satt på andraplats men på totalen bland alla 24 låtar hamnar den betydligt längre ned på topp 10. Nu bedömer jag bara hans musikvideo och därför hoppas jag att liveframträdandet blir mycket bättre.


Katja valde att inte tycka till om bidragen

 1. Gram-Of-Fun – ”Lost In A Dance”
 2. Alabama Watchdog – ”Alabama Watchdog”
 3. Jüri Pootsmann – ”Magus melanhoolia”
 4. Helen – ”Nii kõrgele”
 5. Sissi – ”Time”
 6. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”

Kommentar: Till skillnad från de andra håller jag inte alls med om att semi 2 skulle vara svagare. Om det var så att den låt jag hade som sexa i semi 1 skulle ha fått en tvåpoängare, ligger sexan i semi två på ett betyg på 3,5. Även här har vi en del bekanta ansikten också, i detta fall Jüri Pootsmann (2016) och Uku Suviste (2020). Just Jüri tycker jag också har en intressant låt, mer än den han vann med 2016. Framför honom tornar dock upp mina två favoriter, den tunga ”Alabama Watchdog” och den catchiga ”Lost in a Dance”. Den sistnämnda hoppas jag kan skrälla sig högt. Vinnare kanske?


 1. REDEL – ”Tartu”
 2. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 3. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 4. Alabama Watchdog – ”Alabama Watchdog”
 5. Gram-Of-Fun – ”Lost In A Dance”
 6. Heleza – ”6”

Kommentar: Andra semifinalen är klart bättre än den första. Här har jag inte bara en utan två favoriter! Tartu som är den överlägset bästa låten jag har hört i Eesti Laul sedan Parmumäng som tävlade 2019. Jag älskar det jag hör och tycker definitivt att Eurovision behöver lite sådana här galna bidrag. Om REDEL vinner Eesti Laul skulle jag inte bli ett dugg förvånad om vi får åka till Tallin nästa år.

En positiv överraskning var Uku Suvistes The Lucky One. Jag tyckte inte alls om låten han vann med förra året, men årets bidrag är en riktig upgradering. Även om jag hejar helhjärtat på REDEL så skulle jag inte ha någonting emot om Uku fick en ny chans att få representera Estland redan i år.


 1. Uku Suviste – ”The Lucky One”
 2. Sissi – ”Time”
 3. Suured tüdrukud – ”Heaven’s Not That Far Tonight”
 4. Gram-Of-Fun – ”Lost In A Dance”
 5. Alabama Watchdog – ”Alabama Watchdog”
 6. Helen – ”Nii kõrgele”

Kommentar: Den andra semin är inte lika stark som den första, men bjuder ändå på en hel del intressanta bidrag. Fjolårsvinnaren Uku är min personliga favorit och hans låt i år är snäppet bättre än den som han hade tänkt ställa upp med i det inställda Eurovision-året 2020.


Tanja valde att inte tycka till om bidragen

 

Semifinal 2 – resultat


Den andra och sista semifinalen i Estlands Eesti Laul 2021 är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande fyra bidrag som röstades vidare till finalen (utan inbördes ordning):

 

Därefter fick tv-tittarna ensamt utse ytterligare två bidrag bland de som inte gått vidare i första omgången. De valde:

 

Nedanstående bidrag valdes inte att gå vidare och fick därför lämna tävlingen. De listas utan inbördes ordning:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna


 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera