Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Semifinalindelningen gjord i Estlands Eesti Laul 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Med lite drygt en månad kvar till premiär släpper nu estniska TV-bolaget ERR semifinalfördelningen för Eesti Laul 2021. Förutom den är också startordningen gjord.

 

Startfältet

Här nedan presenterar vi startfälten i respektive semifinal utifrån startordningen.

 

Semifinal 1 (sänds 18 februari)

 1. Tanja – Best Night Ever
 2. Hans Nayna – One By One
 3. WIIRALT – Tuuled
 4. Kéa – Hypnotized
 5. Andrei Zevakin & Pluuto – Wingman
 6. Karl Killing – Kiss Me
 7. Nika Marula – Calm down
 8. Egert Milder – Free Again
 9. Tuuli Rand – Üks öö
 10. Koit Toome – We Could Have Been Beautiful
 11. Kristin Kalnapenk – Find A Way
 12. Ivo Linna, Robert Linna & Supernova – Ma olen siin

Semifinal 2 (sänds 20 februari)

 1. Sissi – Time
 2. Gram-Of-Fun – Lost In A Dance
 3. Kadri Voorand – Energy
 4. Helen – Nii kõrgele
 5. REDEL – Tartu
 6. Rahel – Sunday Night
 7. Uku Haasma – Kaos
 8. Heleza – 6
 9. Uku Suviste – The Lucky One
 10. Alabama Watchdog – Alabama Watchdog
 11. Jüri Pootsmann – Magus melanhoolia
 12. Suured tüdrukud – Heaven’s Not That Far Tonight

 

Lyssna även på alla 24 låtar i nedanstående inofficiella recap (ej semifinaluppdelad):

 

Återkommande artister

I startfältet finns många debutanter men det finns även fem tidigare estniska Eurovision-deltagare: Ivo Linna (1996), Tanja (2014), Jüri Pootsmann (2016), Koit Toome (1998 och 2017) samt Uku Suviste, som vann Eesti Laul så sent som ifjol (läs: 2020). Dessutom återfinns en rad artister som tävlat förut men som inte vunnit som Egert Milder (2015), Kéa (2016) och Tuuli Rand (2013). Slutligen finns också artister som tidigare bara funnits med på upphovssidan men som nu ställer upp som tävlande artister, exempelvis Andrei Zevakin som hade med bidrag i Eesti Laul 2019 och 2020.

Det är också värt att tala om att såväl Koit Toome som Karl Killing kommer att tävla mot sig själva. Detta då bägge två både tävlar som artist till varsitt bidrag och som upphovspersoner till varsitt ytterligare bidrag. De tävlar även tillsammans till ett bidrag och då som låtskrivare.

 

Fakta: Eesti Laul 2021


2021 blir det 13:e året i rad som ERR använder sig av uttagningen Eesti Laul som uttagningsmetod till Eurovision Song Contest. Upplagan består även den här gången av två semifinaler och en final, vilka är planerade att sändas den 18:e och 20:e februari samt 6:e mars 2021. På grund av den pågående coronapandemin kommer semifinalerna att sändas från en TV-studio i Tallinn, och det är ännu oklart om ERR blir tvungna att även hålla finalen i en TV-studio eller om den kan äga rum i Saku Suurhall som de senaste årens Eesti Laul-finaler gjort.

Bidragen som tävlar har valts ut från en nationell antagning som pågick fram till den 6:e november. Intresserade låtskrivare och artister hade möjlighet att skicka in bidrag, även om de också behövde betala en avgift per bidrag, och totalt skickades det in 156 låtar. Dessa lades i händerna på en urvalsjury som i början av november gjorde sitt val och som sedan presenterades för publiken. I början av december släpptes studioversionerna men det var först nu i januari som semifinalfördelningen blev klar.

Programledare för hela uttagningen blir duon Tõnis Niinemets och Grete Kuld.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen