Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Finalens startordning i Eurovision 2021 är släppt

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2021. Efter två avgjorda semifinaler vet vi nu facit kring vilka 26 länder som kommer att göra upp som segern i årets Eurovision Song Contest. Under natten mot fredagen den 21:a maj sattes också finalens startordning.

Ordningen är släppt och godkänd och ser ut som följer:

 

 • 01. cyprus_smallCypern
 • 02. Albanien
 • 03. Israel
 • 04. belgium_smallBelgien
 • 05. Ryssland
 • 06. malta_smallMalta
 • 07. portugal_smallPortugal
 • 08. serbia_smallSerbien
 • 09. Storbritannien
 • 10. Grekland
 • 11.switzerland_smallSchweiz
 • 12. iceland_smallIsland
 • 13. Spanien
 • 14. Moldavien
 • 15. Tyskland
 • 16. finland_smallFinland
 • 17. Bulgarien
 • 18. lithuania_smallLitauen
 • 19. Ukraina
 • 20. Frankrike
 • 21. azerbaijan_smallAzerbajdzjan
 • 22. norway_smallNorge
 • 23. Nederländerna
 • 24. Italien
 • 25. sweden_smallSverige
 • 26. San Marino

 

Så sattes startordningen

Efter var och en av de två semifinalerna fick finalisterna lotta om de skulle tävla i finalens första eller andra starthalva. Även ”Big Five”-länderna (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) fick genomföra samma lottning medan värdnationen Nederländerna hade fått sitt startnummer tilldelat vid ett tidigare tillfälle. Därefter tog producenterna för årets tävling över och satte ordningen.

Producenterna fick i stort sett fritt spelrum att sätta finalländerna i vilken ordning de ville, dock under förutsättning att inget land bytte starthalva och att värdlandets startposition ej förändrades. Innan startordningen publicerades har den även godkänts i två led: först av tävlingens Executive Supervisor Martin Österdahl och därefter av referensgruppens ordförande Dr. Frank-Dieter Freiling.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen