Finalens startordning i Eurovision 2021 är släppt

EUROVISION 2021. Efter två avgjorda semifinaler vet vi nu facit kring vilka 26 länder som kommer att göra upp som segern i årets Eurovision Song Contest. Under natten mot fredagen den 21:a maj sattes också finalens startordning.

Ordningen är släppt och godkänd och ser ut som följer:

 

 • 01. cyprus_smallCypern
 • 02. Albanien
 • 03. Israel
 • 04. belgium_smallBelgien
 • 05. Ryssland
 • 06. malta_smallMalta
 • 07. portugal_smallPortugal
 • 08. serbia_smallSerbien
 • 09. Storbritannien
 • 10. Grekland
 • 11.switzerland_smallSchweiz
 • 12. iceland_smallIsland
 • 13. Spanien
 • 14. Moldavien
 • 15. Tyskland
 • 16. finland_smallFinland
 • 17. Bulgarien
 • 18. lithuania_smallLitauen
 • 19. Ukraina
 • 20. Frankrike
 • 21. azerbaijan_smallAzerbajdzjan
 • 22. norway_smallNorge
 • 23. Nederländerna
 • 24. Italien
 • 25. sweden_smallSverige
 • 26. San Marino

 

Så sattes startordningen

Efter var och en av de två semifinalerna fick finalisterna lotta om de skulle tävla i finalens första eller andra starthalva. Även ”Big Five”-länderna (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) fick genomföra samma lottning medan värdnationen Nederländerna hade fått sitt startnummer tilldelat vid ett tidigare tillfälle. Därefter tog producenterna för årets tävling över och satte ordningen.

Producenterna fick i stort sett fritt spelrum att sätta finalländerna i vilken ordning de ville, dock under förutsättning att inget land bytte starthalva och att värdlandets startposition ej förändrades. Innan startordningen publicerades har den även godkänts i två led: först av tävlingens Executive Supervisor Martin Österdahl och därefter av referensgruppens ordförande Dr. Frank-Dieter Freiling.

 


 

Kommentera