Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2020: Till final från Linköping (om genrepspubliken får bestämma)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2020. Snart avgörs den första deltävlingen i årets Melodifestival, men innan dess har genrepspubliken i värdstaden Linköping fått tycka till om sina favoriter.

Det handlar om Melodifestivalklubben som i vanlig ordning frågat delar av publiken som var på plats vid fredagens kvällsgenrep (31:a januari) i SAAB Arena i Linköping. Deras sammanställning blev som följer*:

 

  • 1. Felix Sandman – “Boys With Emotions” (215 röster)
  • 2. The Mamas – “Move” (198 röster)

  • 3. Malou Prytz – “Ballerina” (86 röster)
  • 4. Robin Bengtsson – “Take A Chance” (78 röster)

  • 5. Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå” (42 röster)
  • 6. Suzi P – “Moves” (11 röster)
  • 6. OVÖ – “Inga Problem” (11 röster)

* Det är värt att notera att Sonja Aldén och Felix Sandman lottades fram som vinnare under genrepet, vilket kan ha påverkat publiken som svarade på enkäten.

 

Totalt var det 641 personer som svarade på Melodifestivalklubbens enkätfråga efter att genrepet hade avgjorts. Nu återstår det att se om detta är rätt resultat eller om det blir något helt annat i direktsändningen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen