Lottningsresultatet efter semi 2 i Eurovision 2022

EUROVISION 2022. En kort stund efter att den andra och sista semifinalen hade avgjorts hölls en presskonferens med de tio finalisterna. Förutom att de fick svara på presskårens frågor lottades även deras starthalvor till lördagens final.

Upplägget för lottningen var att varje finallands artist fick dra lott ur en glasskål där man antingen kunde få en lapp med den första eller den andra starthalvan på. Att hamna i den första halvan innebär ett startnummer mellan 1 och 13, medan den andra starthalvan innebär ett startnummer mellan 14 och 25. Däremot kan ingen av länderna få startnummer 9 eftersom det är redan upptagen av värdnationen Italien.

I och med att de sista finalisterna nu är på plats är också halvindelningen komplett. Det innebär att produktionen nu kommer att sätta finalens startordning utifrån hur länderna har fördelats in. Den beräknas bli officiellt presenterad någon gång under den tidiga fredagsnatten (13:e maj) och detta för att det är två genrep samma dag.

 

Resultatet

Så här blev resultatet av semifinal 2-lottningen (OBS! utan inbördes ordning):

Andra halvanAustralien

Andra halvanAzerbajdzjan

Andra halvanBelgien

Andra halvanEstland

Första halvanFinland

Andra halvanPolen

Första halvanRumänien

Andra halvanSerbien

Andra halvanSverige

Första halvanTjeckien

 

Tidigare lottningsresultat

Så här fördelades halvorna när länderna som kvalade in från tisdagens semifinal gjorde sin lottning:

Första halvanArmenien

Andra halvanGrekland

Andra halvanIsland

Andra halvan Litauen

Andra halvanMoldavien

Första halvanNederländerna

Första halvanNorge

Första halvanPortugal

Första halvanSchweiz

Första halvanUkraina

 

Så här fördelades halvorna när direktkvalificerade “Big Five”-länderna (undantaget Italien*) lottade sina halvor inför semifinalerna:

Första halvanFrankrike

Första halvanSpanien

Andra halvanStorbritannien

Första halvanTyskland

 

* Värdnationen Italien kommer att starta som nummer 9 av 25 i ordningen. Deras startnummer togs fram genom en egen lottning som gav ett direkt startnummer istället för att bli tilldelad en starthalva.

 


 

Kommentera