Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lottningsresultatet efter första semifinalen i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. En kort stund efter att den första semifinalen hade avgjorts hölls en presskonferens med de tio finalisterna. Förutom att de fick svara på presskårens frågor lottades även deras starthalvor till lördagens final.

Upplägget för lottningen var att varje finallands artist fick dra lott ur en glasskål där man antingen kunde få en lapp med den första eller den andra starthalvan på.

 

Resultatet

Så här blev resultatet av lottningen (OBS! länderna listas i alfabetisk ordning):

Första halvanArmenien

Andra halvanGrekland

Andra halvanIsland

Andra halvan Litauen

Andra halvanMoldavien

Första halvanNederländerna

Första halvanNorge

Första halvanPortugal

Första halvanSchweiz

Första halvanUkraina

 

Så här fördelades halvorna när direktkvalificerade “Big Five”-länderna (undantaget Italien) lottade sina halvor inför semifinalerna:

Första halvanFrankrike

Första halvanSpanien

Andra halvanStorbritannien

Första halvanTyskland

 

Vad innebär fördelningen?

Att hamna i den första halvan innebär ett startnummer mellan 1 och 13, medan den andra starthalvan innebär ett startnummer mellan 14 och 25. Däremot kan ingen av länderna få startnummer 9 eftersom det är redan upptagen av värdnationen Italien.

Notering: Efter denna lottning finns det nu tre platser kvar i första halvan respektive sju platser kvar i den andra halvan.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen