Nederländerna bekräftar deltagande i Eurovision 2023

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Knappt har Eurovision 2022 avgjorts förrän vi får besked om den första antagningen till Eurovision 2023. Det handlar om Nederländerna vars TV-bolag AVROTROS har öppnat sin antagning.

I likhet med fjolårets (2022 års) uttagning kommer det att vara en urvalskommitté som leder arbetet, den här gången under ledning av delegationschefen Lars Lourenco. Kommittén kommer sedan att få göra ett urval, men om det sedan leder till ännu ett internval (för tionde året på raken för Nederländerna) eller om det skulle bli någon slags uttagning där publiken får vara med och tycka till återstår att se. Inget är vad vi har kunnat hitta klart än.

 

Intresserade låtskrivare kan skicka in låtar

Den som är intresserad av att skicka in bidrag till Nederländernas uttagning ska i så fall mejla in sin låt till songfestival@avrotros.nl

De krav som finns är att låten ska vara ett nyskrivet originalverk som ska kunna framföras på maximalt tre minuter, gärna en låt som är direkt och som passar Eurovision-formatet. Däremot behöver låten inte vara i fullständig version utan du kan skicka in en demoversion. Det är väldigt viktigt att låten inte kommer att släppas officiellt före den 1:a september 2022.

Deadline är satt till den 31:a augusti i år (2021) så du har hela sommaren på dig att skriva musik!

 

Mer information går att få genom att mejla till press.songfestival@avrotros.nl

 

Fakta: Nederländernas val i Eurovision 2022

I Eurovision 2022 var det sångerskan S10 med låten ”De diepte” som tävlade för Nederländerna. Bidraget tog sig till final där det slutligen blev en elfteplats, mycket tack vare juryröstningen. Så här såg framträdandet ut i finalen:

 


 

Kommentera