Slovenien bjuder in icke-etablerade artister till EMA 2020

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det slovenska TV-bolaget RTVSLO har bekräftat Sloveniens deltagande i Eurovision 2020, samt att man åter kommer att välja artist och bidrag genom uttagningen EMA. Exakt hur omfattande uttagningen blir anno 2020 är inte sagt, däremot har TV-bolaget denna gång öppnat dörren för icke-etablerade slovenska artister att delta i uttagningen.

 

Antagning för icke-etablerade artister i Slovenien

Alla icke-etablerade musiker och artister i Slovenien som inte är äldre än 26 år samt inte släppt mer än tre låtar på den slovenska musikmarknaden har rätt att delta i den särskilda kategorin kallad EMA FREŠ. Detta ska ha uppfyllts senast den 1:a februari 2020.

För att få delta ska man skicka in en presentationsvideo samt en låt man vill tävla med. Därefter kommer RTVSLO gå igenom alla ansökningar och under hösten 2019 kommer själva tävlingen att pågå med olika omröstningar tills man har valt ut ett idag okänt antal tävlande som går vidare till att delta i EMA 2020.

Om ni är intresserade så laddar ni upp en inspelning av ert bidrag, låttexten, ett fotografi på artisten, en utförlig bakgrundsbeskrivning om er själva samt ett undertecknande att ni godkänner regelverket via denna länk. Detta behövs göras senast den 19:e september 2019.

 

Antagning för etablerade artister i Slovenien

Parallellt med den icke-etablerade uttagningen pågår en antagning för redan etablerade artister i Slovenien till EMA 2020. Med etablerad innebär att ni senast den 1:a februari 2020 släppt minst tre låtar kommersiellt i Slovenien, och det kan ha varit på vilket sätt som helst (krav på tidigare deltagande i EMA finns inte). Någon mer åldersbegränsning än att ni måste vara över 16 år finns inte.

Om ni är intresserade så laddar ni upp en inspelning av ert bidrag, låttexten, ett fotografi på artisten, en utförlig bakgrundsbeskrivning om er själva samt ett undertecknande att ni godkänner regelverket via denna länk. Detta behövs göras senast den 18:e november 2019.

När antagningen är stängd kommer RTVSLO gå igenom alla ansökningar och välja ut de lämpligaste kandidaterna till EMA 2020. Ytterligare bidrag kan komma att tillsättas på annat sätt än genom dessa två antagningar. Någon gång i december 2019 planerar RTVSLO att meddela vilka artister som valts ut.

 

Regelverk för bägge kategorierna

Förutom det som nämns här ovanför så finns det ytterligare regler som gäller:

 

– Tävlingsbidragen måste vara nyskrivna originalverk som är outgivna och opublicerade för allmänheten.

– Tävlingsbidraget får inte framföras under längre tid än 3 minuter.

– Alla artister måste vara 16 år eller äldre (för icke-etablerade gäller dock ålder 16-26 år).

– Huvudsångaren eller minst hälften i en scenensemble som vill delta måste antingen bo permanent eller inneha tillfällig vistelse i Slovenien.

– Mellan 1-6 personer tillåts delta per scenframträdande.

– Är det ert bidrag som vinner kommer ni få skriva nytt kontakt med RTVSLO för tävlan i Eurovision 2020.

 


 

Kommentera