Så var Eurovision in Concert 2022

PANELEN TIPSAR. Efter två års väntan var den den 9:e april 2022 äntligen dags för en ny upplaga av Eurovision in Concert (EiC) i Amsterdam. Bland artisterna som medverkade fanns ett flertal artister som även kommer att tävla i årets Eurovision samt några gästartister som tävlat i tidigare upplagor.

 

Fakta om evenemanget

EiC var fram till 2019 ett av de största så kallade Eurovision Pre Partyn som hålls inför Eurovision där även flest artister som ska tävla samma år brukar medverka. Förutom dem brukar också en hel del gästartister dyka upp. 2020 och 2021 skulle eventet ha ägt rum, men på grund av coronapandemins publikrestriktioner fick arrangörerna avvakta till det här året istället. Nu har det gått två år och läget är betydligt lugnare varför EiC äntligen kan äga rum igen!

I år deltog 27 av 40 artister från den aktuella Eurovision-upplagan även om det hade kunnat bli ett 28:e land. Däremot blev Sveriges representant Cornelia Jakobs tvungen att ställa in sin medverkan i sista stund p.g.a. sjukdom. Festen ägde rum i AFAS LIVE i Amsterdam under ledning av Edsilia Rombley & Cornald Maas.

 

Artisterna som medverkade

Artister som ska tävla i Eurovision 2022:


Albanien: Ronela Hajati »

Armenien: Rosa Linn »

Belgien: Jérémie Makiese »

Bulgarien: Intelligent Music Project »

Danmark: Reddi »

Estland: Stefan »

Finland: The Rasmus »

Frankrike: Alvan & Ahez »

Irland: Brooke »

Island: Systur »

Kroatien: Mia Dimšić »

Lettland: Citi Zēni »

Litauen: Monika Liu »

Malta: Emma Muscat »

 

 


Moldavien: Zdob și Zdub & Frații Advahov »

Montenegro: Vladana »

Nederländerna: S10 »

Norge: Subwoolfer »

Polen: Ochman »

Rumänien: WRS »

Slovenien: LPS »

Spanien: Chanel »

Storbritannien: Sam Ryder »

Tjeckien: We Are Domi »

Tyskland: Malik Harris »

Ukraina: Kalush Orchestra »

Österrike: LUM!X feat. Pia Maria – klipp saknas

 

Gästartister (tidigare ESC-år):

Getty Kaspers » (Nederländerna 1975, del av Tech-In)

Linda Wagenmakers (Nederländerna 2000)

Maggie McNeal » (Nederländerna 1974 & 1980)

Marga Bult (Nederländerna 1987)

Loreen (Sverige 2012):

 

 

Säsongens Eurovision Pre Partyn

Den 26:e mars ägde Barcelona Eurovision Party rum i Barcelona i Spanien där ett flertal av årets Eurovision-artister medverkade tillsammans med en rad gästartister från tidigare års upplagor. Därefter har även London Eurovision Party ägt rum i London i Storbritannien samt Israel Calling (utöver Eurovision in Concert i Amsterdam). Ytterligare en fest (PrePartyES) är inplanerad i Madrid den 15:e och 16:e april.

 


 

Kommentera