Här är startfältet i Frankrikes nationella final 2021

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sedan tidigare i år har det varit känt att France Télévisions kommer att återuppliva uttagningskonceptet med att låta den franska publiken få bestämma vem som ska representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2021. Nu har mer information släppts om finalen inklusive vilka 12 artister som ska tävla om segern!

 

Startfältet

Följande 12 artister kommer att tävla i finalen (listade i bokstavsordning efter artistnamn):

Inför finalen utlovar France Télévisions att publiken kommer att få lära känna artisterna och deras låtar. Detta sker genom att kanalen France2 sänder så kallade artistporträtt en gång om dagen med start den 16:e december.  Däremot är alla studioversioner redan officiellt presenterade och alla låtar går att ta del av via nedanstående recap:

 

Upplägget

Finalen som går under namnet Eurovision France: C’est vous qui décidez kommer att gå till som så att de 12 akterna som valts ut kommer att framföra respektive tävlingsbidrag i en sändning och sedan är det upp till publiken och en jury att rösta fram en vinnare. I skrivande stund är det oklart när och var finalen ska äga rum, däremot kommer finalkvällen att programledas av Stephane Bern (Frankrikes Eurovision-kommentator sedan 2015) och Laurence Boccolini.

Produktionen av finalen är till skillnad från den tidigare publika uttagningen Destination Eurovision en intern produktion av France Télévisions och hålls därmed i deras regi istället för att lägga ut den på ett externt produktionsbolag. Uppgifter saknas om finalkvällen kommer att hållas i en TV-studio eller en arena samt om det blir med eller utan publik på plats.

 


 

Kommentera