LIVE-rapportering från Melodifestivalen 2017, deltävling 4

MELODIFESTIVALEN 2017. Under sändningen av fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2017 liverapporterade Alexander. Läs hans rapportering i denna artikel.

Välkomna till ännu en härlig Mellokväll som ikväll går av stapeln från Skellefteå och er eminenta melloguide Alexander är här för att guida er genom det ni inte vill missa!

För dig som har missat – här finns en inför till kvällens sändning. Kolla gärna in denna artikel om vilken favorit ni läsare har denna vecka.

19:57 God kväll kära följare, vare sig du kollar på den här bloggen för att du inte kan följa med tv-sändningen eller ifall du ser på det här bara för att få följa med lite andra åsikter. Jag heter Alexander, och kommer vara med er från nu, till att sändningen tar slut och vi har 8 finalister, och 8 deltagare i Andra Chansen. Hoppas ni ska trivas! Feel free att kommentera här under under hela programmets gång, nuuuuuu köööööör viiii!!

20:01 Kodjo hälsar oss välkomna en fjärde gång, och vi får snabbt ögna igenom vad vi fick se förra veckan. Owe, Krista, och Claras mellanakt.

20:03 David Lindgren öskar oss hem till honom, till Skellefteå, med ett öppningsnummer i form av en musikvideo inspelat på stan i Skellefteå.

20:06 Då rusar vår trio in i arenan, och David fortsätter på öppningsnummret, som jag tänker mig kan gå under namnet ”Fest i Skellefte”.

20:07 David är klädd i en kavaj i sammetsgrön, Clara i en långklänning i silver och Hasse sedvanligt i en mörk kostym.

20:09 Kvällens tävlande artister räknas upp, överlägset mest hurrande får Wiktoria och Jon-Henrik Fjällgren.

20:13 Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia – “En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”

I en silvrig schlager-folkdräkt inleder Jon Henrik med en jojk-del, varpå Aninia i en vit klädsel med mycket fjädrar och fladdror fyller på med refrängen. Scenen är mörkblå med moln-tema, vilket fint bryter med de vita kläderna som artisterna bär. Sången känns som en väldigt ”typiskt schlager”, en stark melodi och mycket budskap, och känns verkligen som en låt som är påväg diret till final.

20:18 Alice – “Running with Lions”

Alice är klädd i en blå klänning, med blommönster upptill. Scenen är till en början mörk, men gula spotlights, vilket i refrängen byts till en ljusshow som heter duga. Låten blir lite blek då den kommer just efter Jon-Henrik Fjällgrens otroligt starka låt. Mot slutet lyfts hon upp till taket på den upphöjnad hon står på.

20:22 Då var det dags att titta in i Claras vlogg-värld. Vi sitter på lunch med trion, och de strider om vem som är mest populär bland ungdomarna.

20:25 Les Gordons – “Bound To Fall”

Årets grupp som kommit tilll tävlingen via tävlingen ”Svensktoppen nästa”. Mer info om den tävlingen hittar du även på vår hemsida. Gruppen är ett mycket traditionellt, regelrätt band, med sångare, gitarrist, bassist, trummis och pianist. De har en rätt så lätt låt, som sångaren tyvärr inte riktigt klarar av, och sånginsatsen blir lite svag. Scenen går i vitt och rosa.

20:31 Wiktoria – “As I Lay Me Down”

Wiktoria är tillbaka, tjejen som kom fyra förra året då hon uppträdde i pyjamasdräkt. Mycket van vid både stora scener och tv-kameror tar hon showen perfekt, i en tunn, blågrå klänning. På scenen, som går i blomtema, har hon en stor himmelsäng med led-golv. Låten är mycket trallvänlig, och på något sätt har jag på känn att vi har hört vår andra finallåt.

20:36 Axel Schylström – “När ingen ser”

Axel är ny i mellokretsarna, men deltog i förra årets Idol, så kan nog både sjunga och uppträda i tv. Han är klädd i en vit kavaj, med svarta läderbyxor. Med sig har han fyra dansare, klädda i samma tema som han. Scenen går i blått, och har vattentema, passande till låten där han sjunger ”dansa på vatten-när ingen ser”. Mycket snygg koreografi och en rätt så bra låt, som nog kommer leda till Andra Chansen.

20:41 Sara Varga & Juha Mulari – “Du får inte ändra på mig”

Sara Varga är ju en gammal Melodifestivalsräv (hehhe, pun intended), medan Juha Mulari är en helt ny bekantskap för mig i alla fall. Sara uppträder klädd i en vit silkesklänning, och Juha spelar gitarr i en blå väst och en ljusblå kragskjorta med blommotiv. Låten är en mycket stillsam kärleksförklaring, som nog tyvärr glöms bort rätt så snabbt. Jag har svårt att tro att de kommer gå vidare ens till Andra Chansen, tyvärr.

20:46 Loreen – “Statements”

Och på tal om mellobekanta artister, sist ut tävlar en tjej som vunnit hela skiten, och tog Eurovision till Sverige 2013. Det är ju såklart Loreen jag snackar om. Hon uppträder i en vit skjorta och en beige tygdel knutet kring midjan. Scenen är dessutom klädd i två stycken enorma lakan. Med sig på scenen har hon en ung tjej, samt tre kvinnliga dansare. Hon har även stora flaggor och en handväska i korreografin. Låten är betydligt mer diffus än Euphoria, och någon vinnare tror jag knappast vi har i Loreen i år.

20:50 Nu har vi då hört alla årets 28 bidrag, och det är dags för en snabbrepris. ”Tittar du via SVTPlay så kommer du väl ihåg att rösta under snabbreprisen”

20:55 Nu ska det berättas sanningen bakom kemtvätten som har hand om alla tävlares kläder. Som tydligen ligger i Tensta 😉

20:59 Efter ännu mer publikfrieri till hemstaden av David får vi se en musikalisk mellanakt, i form av Hasse Andersson, Kvinnaböske Band och Nisse Hellgren. Om jag i tre veckor nu har överöst komplimanger över de här låt-mellanakterna så ver jag inte vad jag ska göra nu. Det här känns som det löjligaste jag någonsin sett, gubbigt och tråkigt. Jag trodde det här skulle vara ett skämt, men tydligen inte…

21:03 Och nu, har vi ett resultat!

21:03 Vidare har vi alltså Axel Schylström, Alice, Loreen, Wiktoria och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia. På sjätte plats kom Les Gordons och på sjunde plats Sara Varga & Juha Mulari.

21:05 Nu blir det fortsatt röstning och snabbrepris.

21:10 Nu åker vi tillbaka till Zenyos Kemtvätt, tjejen som tvättar alla mellokläder. Nu ska vi tydligen snacka språk! Först ut, Anna Book med ABC.

21:13 Trots förra veckans fadäser med kindslick och sådär så har David Lindgren fått inta Greenroom igen. Även ikväll framför han en sång, den här gången hade han skrivit om Kikki Ds Bra Vibrationer.

21:16 Första bidraget att gå direkt till final är Wiktoria!

21:22 Hasse är ute i publiken och delar ut tröjor åt folk som fryser lite. Det visar sig vara Davids tröjor.

21:23 Till Andra Chansen har vi då Axel Shylström och Loreen! Dem ser vi igen nästa vecka. Vilket betyder att endera Alice eller Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia går till final…

21:25 Det andra bidraget att gå till final är Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia!

21:26 Traditionsenligt ska vi ju förståss få höra även det andra finalbidraget en gång till.

21:29 4 951 648 röster har kommit in, och dryga 400 000 kronor har ni skickat till radiohjälpen, snyggt gjort! Nästa vecka är det dags för Andra Chansen, där åtta deltagare ska bli fyra, så vi sist och slutligen får tolv finalbidrag. Men före det händer det en massa, Danmark har sin nationella final ikväll, men mer om allt sådant hittar du ju såklart här på vår sida! Hoppas ni har trivats i mitt sällskap ikväll, och glöm inte att gå och läsa mina och mina panelkollegors åsikter om alla låtarna ikväll! Tack och gonatt!

//Alexander


 

Kommentera