Inför Melodifestivalen 2017: deltävling 4

MELODIFERSTIVALEN 2017. Lördagen den 25:e februari 2017 ägde den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2017 rum i Skellefteå Kraft Arena i Skellefteå. Här nedan finns information om startfält och genrepspublikens tippning.

 

Inför: Melodifestivalen 2017s fjärde deltävling

 • Datum: 2017-02-25
 • Tid: 20:00 – 21:30 CET
 • Plats: Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
 • Röstningsprocess: 100% tittarröster: telefon-, SMS- och applikationsröstning två tävlingsomgångar.
 • TV-bolag/Stream: SVT1/SVT Play – Länk

 

Panelen inför: Så har det blivit dags för den fjärde #melfest-veckan att äga rum, som denna gång sänds från Skellefteå.

Skellefteå, som i år avslutar deltävlingarna, bjuder upp till favoriternas kamp. Inte minst för att vi hittar flera stora namn som det gått väldigt bra för när de deltagit tidigare i Melodifestivalen. Detta gäller t.ex. Loreen (MF- och ESC-vinnare 2012), Jon Henrik Fjällgren (tvåa i 2015 års final) och Wiktoria (fyra i i fjolårets final). Men även t.ex. Sara Varga är tillbaka, som ju också tog sig till final (via Andra chansen) 2011. Både Jon Henrik och Sara Varga har tagit med sig varsin duett-kompis (Aninia respektive Juha Mulari) så det ska bli intressant att se hur det blir. I startfältet hittas också några oprövade kort som f.d. Idol-artisterna Axel Schylström och Alice Svensson, samt musikgruppen Les Gordons som tog sig till Melodifestivalen genom Svensktoppen nästa 2016.

Utöver de tävlande artisterna kommer vi även bjudas på ett gästframträdande av Hasse Andersson, Nisse Hellberg & Kvinnaböske band som framför bidraget ”Bilen söderut”.

 

Röstningsregler & tävlingsupplägg

Spelreglerna för deltävlingen följer genom två röstningsomgångar och telefon-, SMS- och hjärtröster (den senare via Melodifestivalens app).

I första omgången framträder respektive artist live på scenen medan tittarna kan rösta. Sedan hålls en snabbgenomgång och kort därefter stängs telefonslussarna och resultatet läses av. De fem bidrag som vid det tillfället har flest röster går vidare, medan sexan och sjuan åker ut.

Därefter påbörjas en ny röstningsomgång utan att de tidigare rösterna nollställs. De fem bidragen spelas upp i en kortare snabbrepris innan slussarna stängs på nytt och resultatet läses av. De två bidrag som nu har fått flest totalröster går till final; bidragen med tredje och fjärde flest röster går till Andra chansen medan totalfemman åker ut.

Observera att du genom hjärtröstningen kan ge max fem röster till respektive per bidrag. Vill du telefon- och/eller SMS-rösta så kan du göra det max 20 gånger per nummer (det billigare respektive det lite dyrare – det som skänker pengar till Radiohjälpen).

Mer om Deltävling 4 och fakta om artisterna, läs här.

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 

Startfältet

De tävlande i Skellefteå. Foto: ESC-Panelen.

OBS! SVT har efter en läcka valt att släppa helhetsversionerna av samtliga tävlande i kväll. Vi länkar till dessa nedan.

 

1. Jon Henrik Fjällgren feat. Anina – ”En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)”
Text &/musik: Jon Henrik Fjällgren, Sara Biglert, Christian Schneider, Andreas Hedlund


 

2. Alice – ”Running with Lions”
Text &/musik: Anderz Wrethov, Denniz Jamm, Andreas ”Stone” Johansson, Alice Svensson


 

3. Les Gordons – ”Bound To Fall”
Text &/musik: Jonatan Renström, Albert Björliden, Andreas Persson, Carl Ragnemyr, David Runebjörk, Jimmy Jansson


 

4. Wiktoria – ”As I Lay Me Down”
Text &/musik: Justin Forrest, Jonas Wallin, Lauren Dyson


 

5. Axel Schylström – ”När ingen ser”
Text &/musik: Owe Thörnqvist


 

6. Sara Varga & Juha Mulari – ”Du får inte ändra på mig”
Text &/musik: Sara Varga, Lars Hägglund


 

7. Loreen – ”Statements”
Text &/musik: Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Loreen


 

Melodifestivalklubbens publikundersökning

Under fredagskvällen (24/2) genomfördes det första publika genrepet i Skellefteå Kraft Arena. Efteråt genomförde svenska Melodifestivalklubben sin publikundersökning där de frågade publiken vem de har som favorit. Så här röstade de:

 

 1. Wiktoria – “As I Lay Me Down” (28,3%)
 2. Jon Henrik Fjällgren feat. Anina – “En värld full av strider” (23,1%)
 3. Loreen – “Statements” (16,4%)
 4. Alice – “Running with Lions” (16,3%)
 5. Axel Schylström – “När ingen ser” (9,8%)
 6. Les Gordons – “Bound To Fall” (5,8%)
 7. Sara Varga & Juha Mulari – “Du får inte ändra på mig” (0,3%)

 

Kommentar: Som synes skräller publiken till det här och vill inte att Loreen ska gå direkt till final. Istället skickar de Wiktoria och Jon Henrik feat. Aninia till final, medan Loreen skulle få ta vägen via Andra chansen med Alice. Om detta resultat står sig återstår att se… Vi ska tillägga det att 724 personer tillfrågades i veckans Melodifestivalklubbundersökning.

 

Hur röstade då ni läsare i vår undersökning? Jo det resultatet dyker upp först i en artikel ikväll lördag kl. 18:00 CET. Missa inte det!

 

Vem har du som favorit ikväll? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera