Belgien bekräftar deltagande i Eurovision 2022

EUROVISION 2022. Nästa land i ordningen att bekräfta sitt deltagande i nästa års Eurovision är Belgien.

Efter att flamländska TV-bolaget VRT och det franskspråkiga TV-bolaget RTBF gjort upp om att behålla samma artist som året innan från Eurovision 2020 till 2021 är det till 2022 RTBF:s tur att välja artist och tävlingsbidrag för Belgien. Exakt vilken uttagning de tänker använda sig av är i skrivande stund okänt, men enligt ESCToday.com, som har varit i kontakt med RTBF, är det mycket som tyder på att ett nytt internval är att vänta. Dock kommer mer information om uttagningsprocessen vid ett senare tillfälle.

Genom åren har Belgien haft olika sätt att välja artist och bidrag på, men det mest förekommande under de senaste åren har varit internval. Senast en annan uttagning än internval hölls var inför Eurovision 2016.

 

Belgien i Eurovision 2021

I årets (2021 års) Eurovision var det gruppen Hooverphonic som tävlade för Belgien med låten ”The Wrong Place”. Trots att landet hade oddsen emot sig blev det finalavancemang även om det var det de 71 jurypoängen snarare än de 3 tittarpoängen som tog Belgien till den 19:e plats som det slutligen blev. Så här såg framträdandet ut i finalen:

 


 

Kommentera