Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Belgien bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Nästa land i ordningen att bekräfta sitt deltagande i nästa års Eurovision är Belgien.

Efter att flamländska TV-bolaget VRT och det franskspråkiga TV-bolaget RTBF gjort upp om att behålla samma artist som året innan från Eurovision 2020 till 2021 är det till 2022 RTBF:s tur att välja artist och tävlingsbidrag för Belgien. Exakt vilken uttagning de tänker använda sig av är i skrivande stund okänt, men enligt ESCToday.com, som har varit i kontakt med RTBF, är det mycket som tyder på att ett nytt internval är att vänta. Dock kommer mer information om uttagningsprocessen vid ett senare tillfälle.

Genom åren har Belgien haft olika sätt att välja artist och bidrag på, men det mest förekommande under de senaste åren har varit internval. Senast en annan uttagning än internval hölls var inför Eurovision 2016.

 

Belgien i Eurovision 2021

I årets (2021 års) Eurovision var det gruppen Hooverphonic som tävlade för Belgien med låten ”The Wrong Place”. Trots att landet hade oddsen emot sig blev det finalavancemang även om det var det de 71 jurypoängen snarare än de 3 tittarpoängen som tog Belgien till den 19:e plats som det slutligen blev. Så här såg framträdandet ut i finalen:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen