Eurovision 2017: Presskonferens & finallottning – semifinal 2

EUROVISION 2017 – SEMI 2. Direkt efter att andra semifinalen av Eurovision 2017 var avslutad hölls en presskonferens med de tio vinnarna. Varje land har nu fått lotta sina starthalvor och därmed är alla platser i finalen fyllda.

 

Resultatet av lottningen

Nedan presenteras hur länderna placerade sig inom halvorna i finalen. Länder i kursiv stil lottades in tidigare till finalen (Ukraina, Big Five-länderna samt vinnarna från första semin).

 

Länder i första halvan (kommer att få en startposition mellan 1-13)

 • Armenien
 • Azerbajdzjan
 • Danmark
 • Israel
 • Italien
 • Kroatien
 • Moldavien
 • Nederländerna
 • Polen
 • Portugal
 • Ungern
 • Vitryssland
 • Österrike

 

Länder i andra halvan (kommer att få en startposition mellan 14-26)

 • Australien
 • Belgien
 • Bulgarien
 • Cypern
 • Frankrike
 • Grekland
 • Norge
 • Rumänien
 • Spanien
 • Storbritannien
 • Sverige
 • Tyskland
 • Ukraina

 

Lite om presskonferensens förutsättningar

Precis som vinnarna i tisdags representerades varje lands delegation av två personer (utom Danmark som bara representerades av Anja själv) som fick svara på journalisternas och fansens frågor. En nyhet för årets vinnarpresskonferens var att presskåren fick ställa mer öppna och fler frågor mot hur ”stängt” det varit tidigare år.

Därefter användes lottningsmetoden för att välja starthalvor i finalen för vinnarna. Sedan föregående presskonferens fanns det sju platser kvar i första halvan och tre platser i andra halvan. Efter att denna lottning nu är klar så vet vi också om vilka länder som startar inom respektive halva. Nu inväntar vi bara att startordningen ska sättas, vilket kommer att ske under natten mot fredagen (12 maj).

Om bara några timmar får vi också reda på exakta startpositioner för samtliga finalister. Det enda vi med säkerhet vet tills dess är att Ukraina startar som nummer 22 av 26 och att Sverige kommer att få ett startnummer mellan 14-26, dock som tidigare nämnt är 22 upptagen.

Läs gärna mer om finalresultatet i denna artikel.

 

Kommentera gärna vad du tycker om finalstartfältet!

 


 

Kommentera