Resultat avgjorda uttagningar vecka 3, 2022

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående vecka. Denna gång handlade om Litauens respektive Norges heats.

 

norway_smallNorge: Norsk MGP – Heat 2

I Norge avgjordes i lördags det andra heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2022, där fyra bidrag tävlade och där tittarna fick rösta fram en av dessa låtar att gå vidare till finalen. Resultatet avgjordes genom först två grunddueller där tittarna fick rösta fram en vinnare per duell vilka sedan möttes i den s.k. Guldduellen där vinnaren korades. Om du missade programmet går det att se i sin helhet via denna länk.

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes innan sändningen och i varje duell gavs tittarna ett par minuters möjlighet att rösta. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. Lily Löwe – Bad Baby
 2. Steffen Jakobsen – With Me Tonight

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Farida – Dangerous
 2. Daniel Lukas – Kvelertak

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. Steffen Jakobsen – With Me Tonight
 2. Farida – Dangerous

 

Slutresultat

Det här innebär således att Farida med bidraget “Dangerous” tar en av finalplatserna den 19:e februari medan Daniel Lukas med bidraget “Kvelertak”, Lily Löwe med bidraget “Bad Baby” och Steffen Jakobsen med bidraget “With Me Tonight” får en ny chans att ta sig till final via momentet Siste sjansen som avgörs veckan före finalen.

Förutom tävlingsbidragen uppträdde direktkvalificerade Christian Ingebrigtsen med sin låt Wonder Of The World.

 

 

lithuania_smallLitauen: Pabandom iš Naujo – Heat 3

Litauen avgjorde sitt tredje och sista heat i Pabandom iš Naujo där de sista 12 bidragen framfördes varav 6 av dem röstades vidare till semifinalerna. En studiojury tillsammans med tv-tittarna avgjorde resultatet genom omröstning där vardera part delade ut en poängskala om 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Dessa adderades samman och de 6 bidrag som fått högst totalpoäng får tävla vidare, övriga åkte ut.

Totalt sett blev det följande bidrag som röstades vidare till semifinalerna (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 • 7. Basas Pegasas – “Ponai” (4 + 2 = 6p)
 • 8. Vasha – “Git” (3 + 3 = 6p)
 • 9. Mėnulio fazė – Give Me A Sign (1 + 5 = 6p)
 • 10. Živilė Gedvilaitė – “Lioness” (0 + 4 = 4p)
 • 11. Geleibra – Aš jaučiu tave (2 + 1 = 3p)
 • 12. Emilija V – “Overload” (0 + 0 = 0p)

 


 

Kommentera