Lär känna Jon Henrik Fjällgren & Arc North feat. Adam Woods inför Finalen i Melodifestivalen 2023

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2023. På lördag (11:e mars) väljs Sveriges representant till Eurovision Song Contest 2023 ut via Melodifestivalens final och inför det presenterar vi finalisterna. Först ut i sändningen blir trion Jon Henrik Fjällgren & Arc North feat. Adam Woods med bidraget “Where You Are (Sávežan)”.

 

Till final för fjärde gången i följd

Det är fjärde gången som Jon Henrik Fjällgren deltar i Melodifestivalen och för exakt lika många gånger har han också tagit sig direkt till final! TV-debuten gjordes i Talang år 2014 där han vann med sin låt Daniels jojk och året därpå ställde han upp i Melodifestivalen med Jag är fri som tog honom till en andraplats. Två år senare ställde han upp igen, den här gången i sällskap med sångerskan Aninia och låten En värld full av strider som hamnade trea i finalen och senast blev det tävlan 2019 med Norrsken som hamnade på fjärde plats. Då som nu får han inleda finalen.

Förutom Talang och Melodifestivalen har Jon Henrik också tävlat i Let’s Dance (som han vann) och senast syntes han till i Stjärnorna på slottet.

 

Tävlar med två artister till

Men den här gången är Jon Henrik Fjällgren inte själv på scenen utan han har fått med sig sångaren Adam Woods som gjorde sin sceniska debut i deltävlingen i Göteborg samt DJ:n och musikproducenten Arc North, eller Oscar Christiansson som han egentligen heter. Tillsammans bildar de en trio vars samarbete inleddes på ett litet märkligt sätt.

– Det var på Instagram där jag fick ett meddelande från Arc North om att göra ett samarbete som jag trodde var ett spam så jag blockade honom, berättade Jon Henrik Fjällgren för oss inför deras medverkan i deltävlingen i Göteborg.

Därefter introducerades Adam Woods till låten och han fick spela in sången och sedan var det mer eller mindre klart.

 

Hur skulle ni beskriva ert scenframträdande?

– För min del handlar det om min dotter, för det är en slags dans där med rök och mystik och det är en story om mitt och hennes liv. Hon är 2 år och bor långt från mig och när jag träffar henne så dansar hon mycket och hon gillar när pappa jojkar, berättade Jon Henrik i vår tidigare intervju.

 

Inleder finalen

På lördag inleder trion finalen med bidraget ”Where You Are (Sávežan)”. Bidraget har Jon Henrik Fjällgren och Arc North gjort tillsammans med Calle Hellberg, Joy Deb, Oliver Belvelin, Richard Lästh, Tobias Lundgren och William Segerdahl. Nedan kan du se hur framträdandet såg ut i deltävlingen:

 


 

Kommentera