Eurovision 2022: Repetitionsblogg dag 8

SCENREPETITIONER. Lördagen den 7 maj får värdnationen Italien samt resterande “Big Five”-länder (Frankrike, Spanien, Storbritannien och Tyskland) göra sin andra och sista enskilda scenrepetition inför kommande genrep och direktsändningar. Vid detta tillfälle är det samma spelregler som för semifinalländernas andra omgång, dvs. max 20 minuter på scenen per land.

Repetitionsordningen som har satts upp är utifrån fördelningen som gjordes vid semifinallottningen i januari. Det innebär att Frankrike inleder följt av Italien (som extraröstar i semifinal 1) och därefter Storbritannien, Spanien och Tyskland (vilka extraröstar i semifinal 2).

När dessa Big Five har repeterat klart har alla 40 länder i årets startfält fått repetera på scenen i PalaOlimpico minst två gånger vardera.

 

 

Schemat för dagen

Alla tider är med reservation för ev. förändringar. De är angivna enligt centraleuropeisk sommartid (CEST).

  • 10.00-10.20 – Frankrike: Alvan & Ahez – ”Fulenn
  • 10.25-10.45 – Italien: Mahmood & Blanco – Brividi
  • 10.50-11.10 – Storbritannien: Sam Ryder – Space Man
  • 11.15-11.35 – Spanien: Chanel – SloMo
  • 11.40-12.00 – Tyskland: Malik Harris – Rockstars

 


 

Kommentera