ESC 2021: Omröstningen för Spaniens tävlingsbidrag igång

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Spanien var snabba på att låta Blas Cantó kvarstå som landets artist till Eurovision 2021 medan de låter tävlingsbidraget utses av publiken i en nationell final. De bidrag som finns att välja på har nu släppts för en allmän omröstning.

På kvällen onsdagen den 10:e februari släppte TV-bokaget RTVE två bidrag som Spaniens representant Blas Cantó kommer att framföra i den nationella finalen Destino Eurovisión. Programmet kommer att avgöra vilken av dessa två bidrag som han ska få ta med sig för Spanien i Eurovision 2021 och du kan vara med och avgöra vilken låt som ska vinna! I en intervju tillägger Blas att det fanns från början tio låtar att välja på men att han och hans team utsåg de två låtar som förmodligen kommer att göra bäst ifrån sig i Rotterdam i maj.

 

Bidragen som tävlar

“Memoria”

Låtskrivare är Steve Daly, Oliver Som, Leroy Sanchez och Blas Cantó.


“Voy a quedarme”

Låtskrivare är Leroy Sanchez, Daniel Ortega, Dan Hammond och Blas Cantó.

 

Så kommer omröstningen att gå till

Som tidigare nämnt går det alltså att rösta på de två ovanstående bidragen en gång om dagen från en specifik enhet. Omröstningen kommer sedan att pågå fram till finalsändningen startar då den tillfälligt pausas medan Blas framför bägge bidragen live. Därefter startar omröstningen igen under en kortare tid innan den slutligen stängs och resultatet läses av. Vinnande låten är den låt som får flest röster när finalkvällen är över och blir låten som Blas Cantó kommer att tävla med för Spanien i Eurovision 2021.

Datum för finalen saknas ännu.

Det ska vara möjligt att rösta från vilket land som helst, däremot kan du bara rösta en (1) gång per dag från samma enhet. Nedan följer information om hur du röstar.

 

Telefon (OBS! lokala nummer)

För att rösta på ”Memoria” ring 905 810 001

För att rösta på “Voy a quedarme” ring 905 810 002

 

SMS

För att rösta på ”Memoria” skicka texten MEMORIA till 25152

För att rösta på “Voy a quedarme” skicka texten QUEDARME till 25152

 

Onlineröstning

För att rösta på någon av de två låtarna gå till denna hemsida och tryck på knappen VOTA på den låt du vill ge en röst till.

 


 

Kommentera