Startfältet till Nordmakedoniens Za Evrosong 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sedan en tid tillbaka har det varit känt att Nordmakedonien återgår till ett publikval istället för internval till Eurovision Song Contest, och efter en nationell antagning har en jury valt ut 6 bidrag som ska tävla om att få representera landet i Turin.

 

Startfältet

Följande bidrag deltar i uttagningen (listade i alfabetisk ordning efter artist):

 • Andrea Koevska – ”Circles”
 • Låtskrivare: Aleksandar Masevski, Andrea Koevska

 • Boris Cvetanovski – ”Flying to Berlin”
 • Låtskrivare: Boris Cvetanovski

 • Kalina Velkovska (Kaly) – ”Love and Light”
 • Låtskrivare: Davor Jordanovski, Vesna Malinova

 • Lara Ivanova – ”Flower of Sorrow”
 • Låtskrivare: Robert Bilbilov, Robin Zimbakov

 • Viktor Apostolovski – ”Superman”
 • Låtskrivare: Vladimir Dojcinovski, Viktor Apostolovski

 • Yon Idy – ”Dreams”
 • Låtskrivare: Yon Idy

 

 

Tävlingsupplägget

Enligt de uppgifter som har dykt upp verkar det den här uttagningen inte handla om en finalkväll utan om en onlinetävling i likhet med den som Tjeckien har använt sig av åren 2018-2020 och 2022. Det innebär att TV-bolaget MRT ger publiken en vecka på sig att rösta och att all röstning sker online. Därefter stängs slussarna, rösterna räknas och adderas samman med en internationell jurys röster. Den låt som fått flest röster/högst totalpoäng vinner och kommer att få representera Nordmakedonien i Eurovision 2022.

För kännedom kommer låtarna att presenteras officiellt i ett TV-program i MRT den 28:e januari och därefter öppnar omröstningen i sju dagar, dvs. fram till den 4:e februari. Det är inte sagt när vinnaren kommer att presenteras men det är troligt att det blir någon gång runt det senare datumet.

I år är det första gången sedan 2016 som MRT inte väljer artist och bidrag internt.

 


 

Kommentera