Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Jurygenrepet inför semi 2 i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Just nu sänds jurygenrepet inför morgondagens andra semifinal i Turin. I sändningen uppträder de 18 artister som tävlar om finalplatserna samtidigt som jurygrupperna röstar även om inga resultat presenteras ikväll.

Vi följer hela sändningen nedan och kommenterar vad som händer. Spoilers förekommer, däremot lägger vi inte ut ljudklipp. Notera att alla resultat som presenteras är bara fejk då produktionen testar alla system inför det riktiga avgörandet imorgon.

 

Vad är ett jurygenrep?

Ett Eurovision-jurygenrep är som en direktsändning minus att inget går ut i TV-rutan, vilket gör att tillfället kan ses som en slags generalrepetition inför det som komma skall dagen därpå. Däremot som namnet antyder är det vid detta tillfälle som de nationella jurygrupperna avlägger sina poäng, förvisso i hemlighet, så det gäller för artisterna att ge allt som om det vore direktsändning. Däremot kommer jurygruppernas resultat inte att avslöjas förrän senare och det är först kvällen därpå i direktsändningen som juryernas resultat läggs ihop med tittarnas resultat.

I övrigt repeteras innehållet i sändningen med allt från den inledande öppningsakten till tävlingsbidragen, omröstningen och mellanakter. Produktionen repeterar även momenten gällande vilka tio som har gått till final, men detta är endast fejkresultat inför den riktiga sändningen.

Skulle något haverera i direktsändningen är det jurygenrepens inslag som används som reserv till direktsändningen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen