Inför Melodifestivalen 2016: intervju med Ace Wilder

Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2016. Snart börjar Melodifestivalen 2016 och inför det kommer vi att publicera ett antal intervjuer här på sajten med de tävlande. Denna gång är det dags för Ace Wilder, som tävlar i den första deltävlingen med låten ”Don’t Worry”.

Vi möter upp Ace Wilder på Melodifestivalens artistpresskonferens för att ställa några frågor om hennes framträdande i Melodifestivalen 2016.

 

  Hej Ace. Hur känns det att komma tillbaka nu efter succén i Melodifestivalen 2014 och göra ett nytt försök?

– Det är lite nervöst måste jag säga för att förra gången så hade ingen några förväntningar på mig, säger Ace. Nu är det lite annorlunda. Men jag ska försöka att inte tänka på det. Bara försöka fokusera på att göra ett bra nummer, tillägger hon.

 

 Hur kändes det i finalen 2014 när du fick veta att du hade kommit tvåa efter Sanna Nielsen?

– Jag hade bara panikkänslor, säger Ace. Jag kom inte ihåg något från den kvällen. Jag trodde verkligen att jag skulle typ svimma. För det är så mycket adrenalin i kroppen så man vet inte riktigt vad man ska göra. Men förhoppningsvis blir det lika kul det här året.

 

 Är det samma typ av låt du tävlar med nu?

– Det är Ace Wilder-stuk, sen får inte jag berätta mer, svarar Ace. Men det är energi.

 

 Det är som sist då?

– Ja, bara lite annorlunda, tillägger hon glatt.

 

 Hoppas du på startnummer 7 igen som du hade på tröjan du senast var med?

– Ja gud jag tänkte verkligen att jag kanske ska ha samma kläder på mig. Lite tur, säger Ace med ett leende.

Under denna intervju hade startordningen för deltävlingarna ej släppts, och därför gjordes en gissning. Nu när ordningen är släppt så visar det sig att Ace har fått startnummer 7.

 

 Ok kul att höra 🙂 Vi kommer att vara på plats både i Göteborg och i finalen så vi hoppas att vi ses där.

– Det gör vi. Vi säger det. Vi ses i finalen, säger Ace glatt.

 

 Vi önskar dig stort lycka till

Tack så mycket, säger Ace.

 

Fakta: Ace Wilder

Ace Wilder, är artistnamn för Alice Gernandt. Hon har en bakgrund som dansare och artist.

I Sverige är hon nog mest känd för sin medverkan i Melodifestivalen 2014 med låten ”Busy Doin’ Nothin’” som tog henne till en andraplats i finalen. Tidigare hade hon mest skrivit låtar till andra artister, men sedan 2012 har hon haft igång sin solokarriär som artist. Innan solokarriären drog igång var hon bland annat medlem i gruppen Paper Moon Dragon.

Ace släppte sitt första soloalbum A Wilder 2013 och det andra albumet, Busy Doin’ Nothin’ år 2014. Efter det har hon följt upp med bland annat låtarna ”Riot” och ”Stupid”, vilka finns med på albumet The Wild Card som släpptes sommaren 2015.

 


 

Kommentera