Cypern bekräftar deltagande i Eurovision 2021

EUROVISION 2021. Ytterligare ett land kan nu tillföras den preliminära deltagarlistan till Eurovision 2021. Detta sedan det cypriotiska TV-bolaget CyBC nu har bekräftat Cyperns deltagande i Rotterdam.

Alla som däremot gillade artisten Sandro kommer att bli besvikna eftersom CyBC nu också sagt att han inte är aktuell att representera Cypern 2021. Exakt hur artist och bidrag till nästa år ska utses är inte känt. Alla år sedan 2016 har valet gjorts helt och hållet internt.

 

Vilka länder är klara för tävlan?

Här listar vi de 27 länder vars TV-bolag än så länge har uppgett till säkra källor* att de vill delta i Eurovision 2021. Namn efter land innebär bekräftat artistval** eller vilken nationell uttagning som avses. Står inget efter landets namn betyder det att det saknas uppgifter om vilken uttagning landet planerar att anordna.

Vänligen notera att länderna listas i bokstavsordning*** och att listan fylls på kontinuerligt i takt med fler länder kommer med besked.

 

 • Australien – Montaigne
 • Azerbajdzjan – Efendi
 • Belgien – Hooverphonic
 • Bulgarien – Victoria
 • Cypern
 • DanmarkDansk Melodi Grand Prix 2020
 • EstlandEesti Laul 2021
 • FinlandUMK 2021
 • Georgien – Tornike Kipiani
 • Grekland – Stefania
 • Irland
 • Israel – Eden Alene
 • Kroatien
 • Lettland – Samanta Tīna
 • LitauenNationell uttagning
 • Malta – Destiny
 • Nederländerna – Jeangu Macrooy
 • NorgeNorsk Melodi Grand Prix 2021
 • Rumänien – Roxen
 • San Marino – Senhit
 • Schweiz – Gjon’s Tears
 • Slovenien – Ana Soklič
 • Spanien – Blas Cantó
 • SverigeMelodifestivalen 2021
 • Tjeckien – Benny Cristo
 • Ukraina – Go_A
 • Österrike – Vincent Bueno

 

Noteringar

* Eftersom det bara är indikationer om deltagande så ska listan endast ses som preliminär. Detta även om det i en del fall förekommer bekräftelser på förberedelser kring nationella uttagningar. Med största sannolikhet lär EBU presentera den fullständiga deltagarlistan någon gång i slutet av 2020 eller i början av 2021. Det är också då som det blir helt avgjort hur många länder som har för avsikt att delta i 2021 års Eurovision Song Contest.

** Bekräftat artistval innebär att artisten själv gått ut i sina sociala medier och sagt att man kommer att representera sitt land i Eurovision 2021. Uppgiften kan även ha bekräftats av det nationella TV-bolaget. Några fall har även bekräftats av Eurovision.tv.

*** Tills den officiella deltagarlistan dykt upp gör vi ingen skillnad på om om ett land är en eventuell semifinalist eller direktkvalificerad till finalen.

 

Fakta: Cypern i Eurovision 2020


Till Eurovision 2020 var det sångaren Sandro med låten ”Running” som valdes ut som representant för Cypern. Initialt skulle han ha tävlat i den första semifinalen, men eftersom tävlingen ställdes in fick inget land något resultat.

Så här såg den officiella musikvideon ut:

 


 

Kommentera