Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: Panelens Second Chance Contest 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELENS PROJEKT. Det har blivit dags att runda av Eurovision-säsongen 2021, och det gör vi även i år med våra traditionella “Best of Nationella”-projekt. Denna gång går vi igenom alla bidrag som kom på andra plats i länders uttagningar och väljer ut våra favoriter.

 

Hur går projektet till?

I 2021 års uttagningssäsong var det 13 av 39 länder som hade någon form av publik uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representant till Eurovision 2021. Utöver dessa höll Bulgarien och Ukraina interna omröstningar där bl.a. Bulgarien lade ut sina bidrag för allmänheten. Bland dessa uttagningar blev det också lika många bidrag som hamnade på andra plats, det vill säga var snubblande nära att få biljetten till Rotterdam. Vi tänkte nu uppmärksamma dessa bidrag och kora den bästa tvåan!

Här nedan följer en översikt över de bidrag som tävlar. Senare i veckan kommer även våra resultat och topplistor.

Mycket nöje!
/ESC-Panelen

 

Startfältet

Vi presenterar de tävlande i alfabetisk ordning. Länkarna går till uppträdanden i nationell uttagning.

 

Noteringar

  • – Vi har valt att ta med Bulgarien trots att de gjorde internval. Här har vi valt den låt som sades vara tvåa i slutomröstningen medan i favoritprojekten har skribenterna kunnat välja bland fyra bidrag som inte gick vidare till den omröstningen.
  • – Eftersom Spanien bara hade två låtar i sin uttagning finns de bara representerade här och inte i Favoriter-projekten.
  • – I och med att en av de två ukrainska bidragen som valdes bort inte finns publicerad har vi valt att inte ha med Ukraina.

 

Vilka bidrag har du som favoriter? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen