Inför Mello-finalen 2021: Lär känna Tusse

Foto: Janne Danielsson/SVT (bild hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Inför finalen tänkte vi att du ska få lära känna artisterna som tävlar i startfältet och deras tävlingsbidrag. Näst ut är Tusse, som är en av de stora förhandsfavoriterna i finalen!

 

 • Artist
  Tusse
 • Bidrag
  ”Voices”
 • Låtskrivare
  Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt, Anderz Wrethov
 • Deltar i final för
  första gången (på första försöket)

 

Röstningsinformation

 • Hjärtrösta via Melloappen/Mello tillsammans
 • Ring 099–208 07
  (kostar 3,60 kr/samtal)
 • Ring 099–908 07
  (kostar 9,90 kr/samtal, varav 9,20 kr går oavkortat till Radiohjälpen)

 


 


Tusse känner nog de flesta igen från Idol 2019 där han slog igenom stort. Redan från hans första audition golvade han juryn och sedan fortsatte det så genom slutaudition, kvalveckan och veckofinalerna. Han blev kvar ända till finalveckan och blev sedan tittarnas vinnare. Tusses seger i Idol öppnade också många dörrar för honom i branschen, inte minst nu att komma med i Melodifestivalen.

– Jag tror segern gav mig väldigt många möjligheter eftersom jag fick ett skivkontrakt med Universal som är skitduktiga på att lansera artister. Sedan tror jag såklart att jag hade varit sugen på att göra Mello ändå men segern gav absolut stora möjligheter, säger han.

 

Förhandstippad favorit

I årets Melodifestival tävlar Tusse med popballaden “Voices” som ända sedan framträdandet i den tredje deltävlingen har hypats upp till att bli en av finalens storfavoriter. Just nu är hans odds bäst av alla 12 i finalstartfältet, ungefär på samma sätt som John Lundvik hade det med ”Too Late For Love” för två år sedan. Att vara oddsfavorit är något som Tusse själv inte känner till och han tycker att det sätter lite mer press på honom, samtidigt som han känner publikens stöd och att han därför vill göra det här mer än någonsin. Inför medverkan i deltävlingen sade han så här till oss angående detta.

– Det är första gången jag hör att det är så högt och jag blir glad såklart men jag tror det ligger sådan här extrapress där man blir så här “va vem är jag?”. Jag trodde jag skulle vara nybörjaren som får komma och presentera en låt, inte så mycket ståhej. Men att höra det här sätter lite mer press på mig att “jaha då tror folk att jag kommer att leverera, då måste jag göra det”, säger han med glädje. Nu hoppas jag bara att det blir ett bra nummer, så jag lägger nog mer fokus på att göra ett riktigt bra nummer och resultatet får komma efteråt. Nu tänker jag mest på att sjunga rätt text.

 

Vad skulle du säga att ”Voices”  handlar om?

– Jag skulle beskriva låten med ett ord och det är: hopp. Det är till alla som är ensamma och som inte får sin röst hörd och med den här låten vill jag säga att allas röster hörs och allas röster är lika mycket värda, säger han.

– Jag vill också påminna alla som lyssnar och kollar på Mello att vi har mer gemensamt än vad som skiljer oss åt och det tycker jag är jätteviktigt och det får vi inte glömma, tillägger han.

 

Skulle kännas som en ära

I maj väntar en resa till Rotterdam för den som vinner Melodifestivalen 2021 och om Tusse skulle vinna hela tävlingen skulle han inte tacka nej till den resan.

– Jag har inte ens tänkt tanken men det hade varit en ära och riktigt sjukt och riktigt stort och jag hade varit jätteglad att Sverige litade på mig att att de ville att jag ska representera dem i så fall, säger han.

 

Tidigare framträdanden

 


 

Kommentera