Inför Norsk MGP 2022 – heat 3

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Imorgon lördag (29:e januari) sänds det tredje heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2022. I den här artikeln tänkte vi presentera de fyra artister som tävlar i det startfältet.

Tills vidare listar vi deltagarna i alfabetisk ordning.

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Mari Bølla – “Your Loss“

Artisten Mari Bølla är en 17-årig sångerska från Oslo. Hon är känd från norska Idol där hon tog hem segern vid endast 15 års ålder, vilket för övrigt gör henne till den dittills yngsta vinnaren i norska idols historia. I år deltar hon för första gången i Norsk MGP och det med en punk-pop låt.

Mari har gjort sin egen låt tillsammans med Lars Horn Lavik och Morten Franck.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Oda Gondrosen – “Hammer Of Thor“

Artisten Oda Gondrosen är en 25-årig sångerska från Gressvik utanför Fredrikstad. Precis som Mari har även Oda varit med i norska idol och det inte mindre än två gånger. Första gången hon var med var hon 16 år och den andra gången var för två år sedan då hon kom ända till final där hon kom på tredje plats. I år debuterar Oda i norsk MGP med låten ”Hammer of Thor” som hon har varit med och gjort tillsammans med Morten Franck, Elsa Søllesvik och Torgeir Ryssevik.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Sturla – “Skår i hjertet“

Artisten Strula Fagerli Larsen är en 27-årig artist som kommer från Orkdal. Han kom in i musikvärlden 2020 när han skickade in sin låt “Kanskje Du Van Vaer Mitt Paradis” som slog igenom i NRK radio P1. I år deltar han för första gången i norsk MGP och är en av få som tävlar på just norska (det andra bidraget för i år). Han är också den enda i hela årets Norsk MGP som har gjort sitt tävlingsbidrag själv.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Vilde – “Titans“

Artisten Vilde Johanssen är en 26-årig sångerska och låtskrivare från Tjøme. Hon har tidigare studerat vid Liverpool Institute of Performing Arts men bor sedan 2018 åter i Norge där hon arbetar med musiken på heltid i Oslo. Musikaliskt har hon varit förband till många olika artister som som Matoma, Rökysopp och Julie Bergan. Vilde gör också debut i årets MGP och har i likhet med sina medtävlande varit med och gjort sin låt, här i samarbete med Ben Adams och Sindre Timberlid Jenssen.

Lyssna på låten »

 

 

Upplägget i programmet

Artisterna möts i två dueller med två bidrag per duell, där sedan publiken röstar fram en vinnare i varje duell. Vinnarna möts sedan i den s.k. Guldduellen där publiken på nytt får rösta och nu utse heatets vinnare. Resterande låtar skickas vidare till Siste sjansen där de kommer att få en ny chans att nå finalen.

 

Mer fakta

– Programledare för sändningen är trion Magnus Kåre Bergh och Mikkel Niva. Det är ännu oklart om Annika Momrak kommer att vara tillbaka igen då hon inför föregående heat fick ett positivt svar på sitt coronatest vilket innebar ett antal dagars självisolering i karantän.

– Inför sändningen tycker vi till om startfältet och skriver om vilka låtar vi hoppas tar sig till final. Läs våra åsikter »

– Sändningen gästas av gruppen NorthKid som kommer att uppträda med Someone. De är en av fem s.k. direktkvalificerade till finalen den 19:e februari, vilket innebär att i denna sändning medverkar de utom tävlan. Egentligen skulle gruppen Subwoolfer ha uppträtt men de har fått flytta fram sin medverkan en vecka p.g.a. att de har drabbats av covid19.

 


 

Kommentera