Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nathan Trent representerar Österrike i Eurovision 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sedan tidigare har det stått klart att Österrike väljer internt till Eurovision 2017. Nu har TV-bolaget ORF kommit med sitt besked att det blir sångaren Nathan Trent som blir nästa representant för Österrike.

 

Fakta om Nathan Trent

Nathan Trent är född 1992 i Innsbruck i Österrike och uppvuxen i en artistisk familj. Han är singer-songwriter inom pop och RnB. Som barn lärde han sig tidigt att spela piano och violin, det sistnämnda spelar även hans pappa i en orkestergrupp i Innsbruck. Nathan har förutom detta också gått i sång-, dans- och teaterklasser. Tidigare har han även synts till på teaterscen och i en långfilm. Musikkarriären på professionell nivå började han redan vid elva års ålder där han experimenterade med olika stilar innan han till sist fann den stil han gillar mest. Idag arbetar han professionellt med musiken som han skriver, komponerar, arrangerar och producerar själv.

 

Vilket bidrag som Nathan Trent ska tävla med i Eurovision 2017 meddelas först i februari. Även detta kommer att väljas internt. Tills vi vet vilket bidrag det blir får ni hålla till godo med detta exempel på låt som Nathan släppte tidigare i somras:

 

Kommentera gärna vad du tycker om Österrikes val av artist!

 

 

Om Österrikes uttagning 2017

Valet av artist har tagits fram genom att ORF valde ut ett expertteam under ledning av Eberhard Forcher och Christof Straub som fick ta fram representant. Artisten som sedan valdes ut, Nathan Trent, blev inbjuden att skicka in en låt och det var också honom som teamet fastnade för.

Österrike återgår således till internval, vilket man senast hade 2014 då Conchita Wurst valdes ut och sedan tog hem hela segern i Köpenhamn. Därefter har det varit två år i rad med nationella uttagningar/finaler men nu blir det återigen ett internval. Är detta möjligen en vinnarstrategi som det var med Conchita? Det återstår att se…

Vi ska tillägga att Österrike är det sjunde landet ut som meddelar internval. Tidigare har Azerbajdzjan (DiHaj), Belgien (Blanche), Cypern (Hovig), Irland (Brendan Murray), Makedonien (Jana Burčeska) och Nederländerna (O’G3NE) bekräftat artistval som skett internt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen