Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nederländerna NF 2016

Nederländerna NF 2018 »


NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det nederländska TV-bolaget AVROTROS ut Nederländernas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Nederländernas koncept i Eurovision hade på senaste tiden varit countryartister med countryinspirerade låtar. Nu byttes det åtminstone tillfälligt ut då AVROTROS istället satsade på systertrion O’G3NE (uttalas Ogeene). Systrarna Lisa, Amy och Shelley Vol hade tidigare representerat Nederländerna i Junior Eurovision 2007 med låten ”Adem In, Adem Uit” som hamnade på elfte plats (av 17 tävlande). Därefter har de bland annat deltagit i The Voice Holland som de vann 2014.

AVROTROS bekräftade artistvalet till Eurovision 2017 i slutet av oktober 2016. Därefter dröjde det till den 3:e mars 2017 innan tävlingsbidraget ”Lights And Shadows” officiellt presenterades. Låten gjordes av Rick Vol och Rory de Kievit.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2017

I Eurovision 2017 blev Nederländerna lottade att kvala genom semifinal 2, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 11:e plats (av 26 länder) med 150 poäng.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen