Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Jana Burčeska representerar Makedonien i Eurovision 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Ytterligare ett land har bekräftat internval till Eurovision 2017. Denna gång handlar det om Makedonien som har valt att skicka sångerskan Jana Burčeska till nästa års tävling.

Makedoniens nationella TV-bolag MRT har således för andra året i rad valt att välja artist och bidrag internt, istället för att använda sig av den populära tävlingen Skopje Fest (som man senast använde för två år sedan som uttagningsform). Artisten som valts ut, Jana Burčeska, har tidigare deltagit i Skopje Fest, dock utan att vinna. Nu har hon istället fått äran att tävla för sitt hemland i Eurovision Song Contest.

Makedonien är tredje landet ut som presenterat sitt internval gällande artist. Sedan tidigare har även Cypern och Nederländerna gjort klart med sina artistval.

 

Sammanfattad fakta

Jana Burčeska gjorde sig känd för makedoniska publiken då hon deltog i makedonska Idol där hon hamnade på femte plats. 2011 var hon en av ansiktet utåt i UNICEF:s kampanj ”Tillsammans för skolor utan våld” och året därpå deltog hon i nationella tävlingen Skopje Fest med låten Bi bila tvoja. Ett år senare var hon tillbaka i Skopje Fest, denna gång i sällskap med Miki Sekulovski som hon framförde låten Ljubovta med. Hon har därefter också haft musikkarriär med sin rockgrupp Mizar som hon har varit huvudsångerska i sedan år 2014.

Det ska noteras att Jana ej hade möjlighet att tävla för Makedonien i Eurovision 2012 eller 2013 då TV-bolaget MRT valde andra artister internt dessa två åren.

 

Även bidraget väljs internt

Nu ska alltså Jana tävla i Eurovision Song Contest, men vilken låt hon får med sig är inte känt. Det enda som vi fått reda på är att låten ska tas fram av ett låtskrivarteam. Målsättningen är att göra en låt som tar Makedonien tillbaka till Eurovisionfinalen, där Makedonien inte varit sedan år 2012.

 

Kommentera gärna vad du tycker om valet av Makedoniens artist.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen