Inför Norsk MGP 2022 – heat 4

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Imorgon lördag (5:e februari) sänds det fjärde och sista heatet i Norsk Melodi Grand Prix 2022. I den här artikeln tänkte vi presentera de fyra artister som tävlar i det startfältet.

Tills vidare listar vi deltagarna i alfabetisk ordning.

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Alexandra Joner – “Hasta la vista“

Artisten Alexandra Joner är en 31-årig sångerska, dansare och skådespelare från Oslo som debuterade publik som 16-åring i Dansefeber. Att hon är dansare kommer att märkas i tävlingsbidraget då det är ett dansant bidrag. Alexandra har tidigare tävlat i Norsk MGP 2015 med bidraget ”Cinderella” och nu försöker hon igen att ta sig till Eurovision med sin låt (”Hasta la vista”).

Låtskrivarna bakom Alexandras bidrag är Henrik Sæter och Jazara Aden Hutton.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Kim Wigaard – “La Melodia“

Artisten Kim Wigaard är en 33-årig artist från Olso. Han är en etablerad artist som har jobbat både nationellt och internationellt i alltifrån musikaler och operaföreställningar till revyer och andra musikscener som Norsk MGP. Han har även en gedigen musikutbildning med studier vid såväl Norges Musikhögskola som Manhattan School of Music i New York.

Precis som för nyss nämnda Alexandra är det andra gången som Kim är med och tävlar i Norsk MGP. Det var för två år sedan då han tävlade med låten ”Fool for love” i duett med sångerskan Maria Mohn. Samma Maria tävlar även hon i årets Norsk MGP och lustigt nog i detta heat!

Kim Wigaard Johansen har gjort sin låt tillsammans med Marius Hagen, Karianne Sissener Amundsen och Ronny Janssen.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Maria Mohn – “Fly“

Artisten Maria Mohn är en 38-årig sångerska, låtskrivare, underhållare och sångpedagog från Fredrikstad i Norge. I likhet med Kim Wigaard ovanför har även Maria studerat vid Norska Musikhögskolan där hon fick mycket beröm över sin fina sångröst. Hon har också sjungit i den populära Vokalgruppen PUST, och tävlat i Idol. Som vi nämnde tidigare tävlade Maria ihop med Kim för två år sedan i en duett, men nu gör hon solokarriär i tävlingen.

Maria Mohn har gjort sin låt tillsammans med Einar Kristiansen Five.

Lyssna på låten »

 

 

Foto & copyright: Julia Marie Naglestad/NRK
Bilden är med tillstånd hämtad från nrk.no.

Sofie Fjellvang – “Made Of Glass“

Artisten Sofie Fjellvang är en 21-årig sångerska från Kristiansand i Norge. Till skillnad från de andra tre i heatet är Sofie den enda debutanten i heat 4, men hon har tidigare medverkat i en annan talangtävling i Norge (The Voice) och hon har även studerat i Lashville i USA.

Bidraget som hon tävlar med har hon gjort ihop med Kjetil Mørland som är en tidigare Norsk MGP-veteran med både en Norsk MGP-seger i bagaget och en åttondeplats i Eurovision samt som även tävlat andra gånger också i sammanhanget. I år är han dock endast låtskrivare.

Lyssna på låten »

 

 

Upplägget i programmet

Artisterna möts i två dueller med två bidrag per duell, där sedan publiken röstar fram en vinnare i varje duell. Vinnarna möts sedan i den s.k. Guldduellen där publiken på nytt får rösta och nu utse heatets vinnare. Resterande låtar skickas vidare till Siste sjansen där de kommer att få en ny chans att nå finalen.

 

Mer fakta

– Programledare för sändningen är trion Magnus Kåre Bergh, Annika Momrak och Mikkel Niva.

– Inför sändningen tycker vi till om startfältet och skriver om vilka låtar vi hoppas tar sig till final. Läs våra åsikter »

– Sändningen gästas av gruppen Subwoolfer som kommer att uppträda med Give That Wolf a Banana. De är en av fem s.k. direktkvalificerade till finalen den 19:e februari, vilket innebär att i denna sändning medverkar de utom tävlan.

 


 

Kommentera