P4 Nästa 2019: Riksfinalstartfältet är presenterat

P4 NÄSTA 2019. Då är det officiellt vilka åtta av 25 P4-vinnare som kommer att göra upp om segern i riksfinalen i P4 Nästa 2019. En av dessa (på bilden) kommer även att erbjudas en artistplats i Melodifestivalen 2020. Vem den lyckliga blir avgörs lördagen den 24:e augusti.

 

Startfältet i Riksfinalen

Följande bidrag tog sig till riksfinalen i P4 Nästa 2019 (i startordning):

 

 1. Faith Kakembo – Through the Fire and Rain(P4 Jönköping)
 2. Hildur Höglind – Further Apart (P4 Blekinge)
 3. Hugo Andersson – Lovenote (P4 Sjuhärad)
 4. Amanda Aasa – Gå hem (P4 Västernorrland)
 5. Zulueta – King of the ocean(P4 Värmland)
 6. Tova Glyt – No ordinary girl (P4 Jämtland)
 7. Tim Lööv – All I Need Is You (P4 Kronoberg)
 8. Browsing Collection – Oh no(P4 Skaraborg)

 

Juryn som valde ut finalisterna bestod av P4:s musikredaktör Rita Jernquist, producenten Anders Olsson, Svensktoppens och P4 Musiks programledare Carolina Norén, programledare Michael Cederberg, tävlingsproducenten Karin Gunnarsson från SVT/Melodifestivalen och Maths Broborg som var juryns ordförande.

Finalisterna presenterades i ett entimmesprogram den 4:e augusti.

 

Fakta om P4 Nästa-finalen

Finalen i P4 Nästa avgörs i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress lördagen den 24:e augusti, med duon Titti Schultz och Josefin Johansson som programledare. Förutom de tävlande kommer finalen att gästas av artisterna Lena Philipsson, Felix Sandman, Lovers of Valdaro (fjolårsjokern i Melodifestivalen via P4 Nästa) samt fjolårsvinnaren av P4 Nästa 2018 – Spring City.

 

Hur röstas vinnaren fram?

Först framförs alla åtta bidragen varpå en SR-jury och radiolyssnarna röstar på sina favoriter. De två bidrag som efter juryns och lyssnarnas dom har fått flest röster går vidare till en avgörande duell. I duellen får lyssnarna enkom makten att rösta fram vinnaren i årets P4 Nästa. Denne artist eller grupp kommer att få sitt vinnarbidrag spelat i radio och testat på Svensktoppen senare i höst.

 

Så här röstar du

För att rösta skickar du ett SMS med texten p4nästa (mellanslag) låtX (byt ut X mot bidragets startnummer som är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 8). Skicka sedan SMS:et till 72250.

Notera att omröstningen redan nu är igång och den pågår till och med att den första röstningsomgången i finalen är avslutad. Därefter öppnar den igen en kort stund till (i duellen) innan den sedan avslutas igen. Det går att rösta upp till tio (10) gånger från en och samma telefon och röstningsomgång!

När du skickat en röst kommer du att få ett svarsmeddelande som bekräftar att du har röstat på den specifika låten. Om du inte har fått ett svarsmeddelande kan det möjligen bero på att din telefon är spärrad för betaltjänster.

 

Melodifestival-erbjudandet

För en av de tävlande, kan bli vinnaren eller någon annan, kommer SVT lämna ett erbjudande om att tävla som artist i Melodifestivalen 2020. Notera att erbjudandet bara gäller artist/grupp och inte P4-bidraget och detta för att bidraget har framförts i offentligt sammanhang före sin medverkan i Melodifestivalen, vilket bryter mot Melodifestivalens regelverk. Därför kommer artisten/gruppen i fråga få ta fram ett nytt bidrag till Melodifestivalen 2020, vilket troligen inte lär bli officiellt förrän när artisterna presenteras under senhösten.

 

Tidigare jokrar i Melodifestivalen från P4 Nästa

Notera att årtalen gäller Melodifestival-år (ej P4 Nästa-år). Inom parentes står vilket resultat som uppnåddes i Melodifestivalen:

 • 2019: The Lovers of Valdaro* (7:a i deltävling/sist)
 • 2018: Stiko Per Larsson (6:a i deltävling)
 • 2017: Les Gordons* (6:a i deltävling)
 • 2016: Smilo*  (5:a i deltävling)
 • 2015: Kalle Johansson (6:a i deltävling)
 • 2014: Eko (8:a i deltävling)
 • 2013: Terese Fredenwall (5:a i deltävling)

 

* Smilo, Les Gordons och The Lovers of Valdaro vann inte Svensktoppen/P4 Nästa sina år utan valdes ut av juryn att bli tillfrågade att bli joker i Melodifestivalen. Dessa år gick segern istället till Michael Fannon (i Svensktoppen nästa 2015), Noomi (i Svensktoppen nästa 2016) och Spring City (i P4 Nästa 2018).

 


 

Kommentera