Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Sarah Dawn Finer programleder ”Eurovision: Sveriges 12:a”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

EUROVISION 2020. SVT har nu bekräftat att det blir artisten Sarah Dawn Finer som kommer att vara programledare för programmet Eurovision: Sveriges 12:a som sänds i SVT1 den 14:e maj. Det är i det programmet som tittarna i Sverige har möjlighet att kora en inofficiell SVT-vinnare bland de bidrag utöver Sveriges som valdes ut att tävla i Eurovision 2020.

– Jag älskar direktsändningar, när vad som helst kan hända. Och att leda Sveriges 12:a är verkligen en stor ära! Det är såklart synd att Eurovision ställs in i år, men det är ju lätt att förstå varför. Så därför känns det extra roligt att med detta program, en stor godisskål för alla Eurovision-älskare, sprida glädje och musik. Det är något som vi alla behöver just nu, säger Sarah Dawn Finer i ett pressutskick den 27:e april.

 

Inte första uppdraget för Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer har tidigare varit programledare för en rad olika SVT-program som t.ex. Melodifestivalen 2012, 2016 och 2019, de senaste säsongerna av succén Så ska det låta och tidigare Inför Eurovision-program. Hon har även tävlat som artist i Melodifestivalen 2007 och 2009 och uppträtt som mellanakt i såväl Melodifestivalen som Eurovision. Nu blir det ännu ett sådant event som hon får ansvara för. Bakom programidén och tillika producenter för sändningen står Christer Björkman och Edward af Sillén.

 

Fakta: Så blir SVT:s upplägg


SVT:s programupplägg för deras inofficiella Eurovision är att tittarna i Sverige ska kora sin Eurovision-vinnare via Mello-appen. Först får tittarna utse 25 finalister innan en finalröstningen genomförs och den slutgiltiga vinnaren koras. Semifinalröstningen startar måndagen den 4:e maj och det kommer då vara möjligt att rösta på alla bidrag inkl. Big Five och Nederländerna, dock inte Sveriges låt, dvs. The Mamas med ”Move”. Semifinalröstningen avslutas den 10:e maj kl. 22:00 CEST.

Sändningsschemat i SVT

Lördagen den 9:e maj kl. 21:00-22:30 CEST i SVT1 presenteras alla årets 41 tävlingsbidrag i ett specialinsatt Inför Eurovision. Det är David Sundin som är programledare och med sig har han Christer Björkman som sidekick.

Torsdagen den 14:e maj kl. 21:00-23:15 CEST i SVT1 sänds programmet Eurovision: Sveriges 12:a. Inför har då publiken utsett sina 25 finalister, och det är i detta program som själva slutomröstningen startar. Förutom Eurovision-bidragen kommer finalen också att bjuda på tillbakablickar från Sveriges två senaste Eurovision-arrangemang 2013 i Malmö och 2016 i Stockholm, och dessutom kommer The Mamas finnas på plats för att framföra sin ”Move”.

Lördagen den 16:e maj kl 21:00 CEST i SVT1 sänds Eurovision: Shine A Light, som hyllar årets Eurovision-bidrag och bjuder även på annat musikaliskt innehåll. Detta program är en EBU-produktion som inte är någon tävling utan ska ses som en rolig afton för alla som älskar Eurovisionen. Programledartrion Chantal Janzen, Edsilia Rombley och Jan Smit, som skulle ha programlett Eurovision 2020 kommer att agera programledare för denna sändning.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen