Sveriges kommentatorer i Eurovision 2024

EUROVISION 2024. Sveriges Television och Sveriges Radio har bekräftat vilka som ska vara respektive bolags kommentatorer i Malmö i maj.

 

Duo för Sveriges Television

SVT har i år valt att ha duon Tina Mehrafzoon & Edward af Sillén som kommentatorer. Edward af Sillén har varit ständig kommentator för SVT sedan 2009 med undantag för åren 2013 och 2016 då han även arbetade med manus och regi för ESC-produktionen som Sverige arrangerade då. Han har förvisso även den rollen i år igen då Sverige arrangerar tävlingen på nytt, men den här gången blir han också kommentator. Jobbet delas med Tina Mehrafzoon som tidigare i år även syntes till i Melodifestivalen som del av expertpanelen som presenterade artisterna och som var programledare för försnacket och eftersnacket till varje program.

 

Veteran för Sveriges Radio

Alla år sedan 1999 har Carolina Norén varit ESC-kommentator för Sveriges Radio och i år har hon uppdraget för 25:e året i ordningen. Det är ännu oklart om hon kommer att kommentera själv eller om hon får med sig någon ytterligare expert i studion. Under flera år hade hon uppdraget ihop med ESC-experten Björn Kjellman.

 


 

Kommentera