Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Marius Bear representerar Schweiz i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: SRF
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Under tisdagseftermiddagen den 8:e mars stod det klart vilken artist och tävlingsbidrag som kommer att representera Schweiz i Eurovision 2022.

Det handlar om artisten Marius Bear med bidraget ”Boys Do Cry” som du kan se i den officiella musikvideon här nedan:

 

 

Vem är Marius Bear?

28-åriga Marius Bear kommer från Appenzell i Schweiz. Själva sångtalangen började han använda sig av under sin militärtjänstgöring i hemlandet och sedan 2016 har han hållit på med musiken. Initialt var planen annars att arbeta med entreprenadmaskiner men det skrotades till förmån för att turnera runt som musiker i Schweiz och Tyskland. På en festival upptäcktes hans talang av en producent och han fick då resa över till USA och sedan dess har det rullat på, bland annat med musikstudier i Storbritannien och ett albumsläpp 2019 som toppade listorna i Schweiz och som gav honom en seger vid Swiss Music Award.

I år ställer han upp för Schweiz i Eurovision Song Contest med bidraget ”Boys Do Cry” som han har gjort ihop med Martin Gallop.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

För fjärde Eurovision-säsongen på raken valde det schweiziska samlingsbolaget SRG SSR ut artist och tävlingsbidrag via ett internval. Modellen var att en större publikpanel tillsammans med en expertjury fick lyssna och bedöma ett antal låtar och sedan rösta fram en vinnare. Först nu i slutet av uttagningssäsongen till Eurovision 2022 har valet offentliggjorts.

Schweiz har tidigare i Eurovision haft tuffa år bakom sig men efter att man strök den publika finalen och istället införde internval har man fått väldigt bra utdelning. 2019 lyckades t.ex. Luka Hännis ”She Got Me” inte bara ta sig till final utan bli fyra och både 2020 och 2021 var Gjon’s Tears en av favoriterna till segern. 2020 blev ju tävlingen inställd så hur det hade gått då vet vi inte, däremot fick han en bronsplats 2021 vilket var landets bästa placering sedan 1993.

Frågan är då om Schweiz ska behålla sin starka position i tävlingen även nu i Turin. Det återstår att se!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen