Resultat av helgens uttagningar (2 februari 2019)

INFÖR UTTAGNINGAR. Lördagen den 2:a februari var det inte bara premiär för Melodifestivalen 2019, utan även det pågick även en rad andra uttagningar i form av heats och semifinaler. I denna artikel listar vi länkar till resultatdelarna.

 

Vilka uttagningar sändes?

Estland: Eesti Laul 2019 – Semi 2

I torsdags (31:a januari) avgjordes den första semifinalen och denna lördag var det dags för den andra semifinalens 12 tävlande, vilka tävlade om att få de sista platserna till den avgörande finalen den 16:e februari. Precis som i den första semifinalen framfördes först bidragen varpå tv-tittarna och jury rösta vidare ett antal av dessa till den avgörande finalen.

 

Resultat: Dessa bidrag gick vidare »

Så här tyckte vi om startfältet (inför) »

 


 

Georgien: Georgia’s Star

Georgiens Idol-program hade sitt andra liveprogram som efter det första avsnittet hade åtta deltagare kvar. Under den livesändning som pågick under den 2:a februari fick de tävlande framföra bidrag och sedan var det upp till tv-tittarna att rösta kvar sina favoriter. Den artist som fått lägst stöd av tittarna åkte ut.

Resultat (extern länk) »

 


 

Lettland: Supernova 2019 – Semi 2

I Lettlands andra och avslutande semifinal tävlade 8 bidrag om de fyra sista platserna i finalen. Precis som i föregående semifinal kom bidragen att framföras varpå tv-tittarna och jurypanelen fick rösta fram vilka bidrag de ville se i finalen.

 

Resultat: Dessa bidrag gick vidare »

Så här tycker vi om startfältet (inför) »

 


 

Litauen: Eurovizija 2019 – Heat 4

I Eurovizija 2019 i Litauen sändes det fjärde och sista heatet inför de kommande semifinalprogrammen, vilka är planerade att påbörjas nästa lördag (9:e februari). Som vanligt var även detta heat förinspelat med juryns poäng avlagda, medan tv-tittarna fick rösta under lördagskvällen. Totalt var det 11 tävlande varav topp 6 tog sig vidare.

 

Resultat: Dessa bidrag gick vidare »

Panelens kommentarer (efter sändningen) »

 


 

Sverige: Melodifestivalen – deltävling 1

Den första deltävlingen i Melodifestivalen 2019 fick sina fyra vinnare som avancerar vidare i tävlingen. Efter två avgörande röstningsomgångar blev det Wiktoria och Mohmobi som gick till final, medan Anna Bergendahl och Nano tävlar vidare i Andra chansen.

Totalt inkom 7 158 333 röster vilket var ett nytt röstningsrekord. Radiohjälpen fick in 573 040 kronor.

Läs mer om resultatet »

 


 

Ungern: A Dal 2019 – Heat 3

I Ungern hölls det tredje och avslutande heatet i grundomgångarna för A Dal 2019, där tio bidrag tävlade om de sista platserna till de kommande två semifinalerna. I vanlig ordning framfördes bidragen och medan varje framträdande pågick kunde tv-tittarna rösta genom SMS och en app. Efter varje framträdande fick programmets jury om fyra personer betygsätta alla låtar från 1-10 och därefter delades en snittpoäng ut från tv-tittarna.

De fem bidrag som fått högst totalpoäng efter juryn och tittarna gick vidare direkt, därefter fick tv-tittarna utse ett wildcard bland låtarna i heatet som ”åkt ut”.

 

Resultat: Dessa bidrag gick vidare »

Så här tycker vi om startfältet (inför) »

 


 

Kommentera