Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Resultat av helgens uttagningar (2 februari 2019)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


INFÖR UTTAGNINGAR. Lördagen den 2:a februari var det inte bara premiär för Melodifestivalen 2019, utan även det pågick även en rad andra uttagningar i form av heats och semifinaler. I denna artikel listar vi länkar till resultatdelarna.

 

Vilka uttagningar sändes?

Estland: Eesti Laul 2019 – Semi 2

I torsdags (31:a januari) avgjordes den första semifinalen och denna lördag var det dags för den andra semifinalens 12 tävlande, vilka tävlade om att få de sista platserna till den avgörande finalen den 16:e februari. Precis som i den första semifinalen framfördes först bidragen varpå tv-tittarna och jury rösta vidare ett antal av dessa till den avgörande finalen.

 

Resultat: Dessa bidrag gick vidare »

Så här tyckte vi om startfältet (inför) »

 


 

Georgien: Georgia’s Star

Georgiens Idol-program hade sitt andra liveprogram som efter det första avsnittet hade åtta deltagare kvar. Under den livesändning som pågick under den 2:a februari fick de tävlande framföra bidrag och sedan var det upp till tv-tittarna att rösta kvar sina favoriter. Den artist som fått lägst stöd av tittarna åkte ut.

Resultat (extern länk) »

 


 

Lettland: Supernova 2019 – Semi 2

I Lettlands andra och avslutande semifinal tävlade 8 bidrag om de fyra sista platserna i finalen. Precis som i föregående semifinal kom bidragen att framföras varpå tv-tittarna och jurypanelen fick rösta fram vilka bidrag de ville se i finalen.

 

Resultat: Dessa bidrag gick vidare »

Så här tycker vi om startfältet (inför) »

 


 

Litauen: Eurovizija 2019 – Heat 4

I Eurovizija 2019 i Litauen sändes det fjärde och sista heatet inför de kommande semifinalprogrammen, vilka är planerade att påbörjas nästa lördag (9:e februari). Som vanligt var även detta heat förinspelat med juryns poäng avlagda, medan tv-tittarna fick rösta under lördagskvällen. Totalt var det 11 tävlande varav topp 6 tog sig vidare.

 

Resultat: Dessa bidrag gick vidare »

Panelens kommentarer (efter sändningen) »

 


 

Sverige: Melodifestivalen – deltävling 1

Den första deltävlingen i Melodifestivalen 2019 fick sina fyra vinnare som avancerar vidare i tävlingen. Efter två avgörande röstningsomgångar blev det Wiktoria och Mohmobi som gick till final, medan Anna Bergendahl och Nano tävlar vidare i Andra chansen.

Totalt inkom 7 158 333 röster vilket var ett nytt röstningsrekord. Radiohjälpen fick in 573 040 kronor.

Läs mer om resultatet »

 


 

Ungern: A Dal 2019 – Heat 3

I Ungern hölls det tredje och avslutande heatet i grundomgångarna för A Dal 2019, där tio bidrag tävlade om de sista platserna till de kommande två semifinalerna. I vanlig ordning framfördes bidragen och medan varje framträdande pågick kunde tv-tittarna rösta genom SMS och en app. Efter varje framträdande fick programmets jury om fyra personer betygsätta alla låtar från 1-10 och därefter delades en snittpoäng ut från tv-tittarna.

De fem bidrag som fått högst totalpoäng efter juryn och tittarna gick vidare direkt, därefter fick tv-tittarna utse ett wildcard bland låtarna i heatet som ”åkt ut”.

 

Resultat: Dessa bidrag gick vidare »

Så här tycker vi om startfältet (inför) »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen