Israel öppnar antagningen till sin uttagning 2021

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Israel har redan utsett sitt artistval medan tävlingsbidraget ska väljas genom en publik nationell uttagning. För att hitta de bästa låtarna hålls nu en nationell antagning dit intresserade låtskrivare kan bidra med material.

Det var i somras som TV-bolaget KAN/IPBC bekräftade att internt valda Eden Alenes nya Eurovision-bidrag skulle väljas genom en uttagning som involverar både semifinaler och final. I det läget hade inte så många detaljer ännu släppts, utan dessa har blivit kända först nu. Däribland att det pågår en antagning dit intresserade låtskrivare har möjlighet att skicka in låtar till. Allt sker digitalt via denna länk (läs även reglerna här) och den hålls öppen till den 15:e oktober*.

Om du har några frågor om denna antagning ska du mejla dessa till eurovision@kan.org.il

OBS! Kom ihåg att alla låtskrivare som kommer till topp 16 måste vara medlemmar i ACUM!

* Antagningen skulle ursprungligen ha avslutats den 5:e oktober, men då endast 70 bidrag hade skickats in valde KAN att förlänga antagningen ytterligare en tid. Detta bekräftades av sångerskan Eden Alene i ett inlägg på hennes officiella Instagramkonto.

 

Hur ser upplägget ut?

Från den nationella antagningen kommer en jury att utse 16 bidrag som de gillat bäst. Dessa publiceras online från vilken publiken och en jury röstar fram fyra favoriter vardera. Dessa åtta bidrag delas sedan upp på hälften var och framförs i två semifinalprogram där två bidrag i varje program röstas fram till finalen. I semifinalprogrammen kan låtarna framföras av andra än Eden Alene exempelvis låtskrivarna själva eller andra artister. I den avgörande finalen är det dock Eden Alene som själv framför de fyra finalbidragen och då koras också en vinnare.

Enligt sajten Wiwibloggs, som själva citerar från sajten Euromix, kommer topp 16-bidragen att meddelas i november 2020 medan semifinalerna kommer att hållas i februari 2021. Om det sedan stämmer eller inte återstår att se eftersom KAN ännu inte gått ut med några egna datum rörande detta. Det är heller inte helt sagt hur vinnarna i semifinalprogrammen respektive hur vinnarlåten i finalen röstas fram.

 

Tävlingsregler

Alla tävlingsbidrag inklusive dess låtskrivare och demoartist ska uppfylla EBU:s krav inklusive KAN:s krav, vilket bland annat innebär:

– Bidraget ska vara ett nyskrivet originalverk som aldrig tidigare offentliggjorts på någon plattform, analog som digital.

– Bidraget ska kunna framföras på som mest tre (3) minuter.

– Texten får inte innehålla något stötande, politiskt, kommersiellt, rasistiskt innehåll etc.

– Varje låtskrivare kan bara stå bakom ett (1) bidrag vardera, men det går att vara flera låtskrivare bakom samma låt.

– Minderåriga får skicka in låtar men måste då ha målsmans eller juridiska vårdnadshavares tillåtelse.

– Låtskrivar/en/na måste äga alla rättigheter till bidragets text och musik.

– Bidraget kan framföras på vilket/vilka språk som helst.

 


 

Kommentera