Smash Into Pieces: ”Vi ska försöka njuta av den här resan”

Foto & copyright: Janne Danielsson/SVT
Bilden är med tillstånd hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2023 – INTERVJU. Inför helgens deltävling i Malmö intervjuar vi artisterna som tävlar. I denna del handlar det om rockgruppen Smash Into Pieces som tävlar med låten ”Six Feet Under”.

 

2008 bildades rockgruppen Smash Into Pieces som först utgjordes av gitarristen Benjamin Jennebo och trummisen Isak Snow, som sedan utökades med sångaren Chris Adam Sörbye, basisten Viktor Vidlund och gitarristen Per Bergquist. Idag har både Isak och Viktor lämnat gruppen och man har fått in The Apocalypse DJ som trummis. Vem denna person är hålls dock hemligt!

Deras första TV-framträdande gjordes i Talang i TV4 där de däremot hoppade av för att skapa musik på annat håll. De berättar för oss att de fick kontakt med ett skivbolag som precis hade slagit igenom med bandet Takida och var intresserade av att signa Smash Into Pieces med. De övervägde då de olika alternativen att antingen vara med och tävla där eller gå hårdrocksvägen, där de tog det andra alternativet. De valde i alla fall att hoppa av tävlingen och fick ett signat skivkontrakt. De har sedan dess släppt mer musik och turnerat runt. Totalt har de släppt sju studioalbum vilka finns att lyssna på Spotify. Nu ska de för första gången ställa sig på Melodifestivalens scen något som de ser fram emot.

– Vi fokuserar på våra moves och tänker att vi ska göra vår grej så bra vi bara kan och hoppas att det går genom TV-rutan, säger bandet.

– Vi är fokuserade och vi tänker att vi ska försöka njuta av den här resan, tillägger de.

 

Möttes upp av rutinerade låtskrivare

Bidraget som Smash Into Pieces tävlar med i Melodifestivalen 2023 heter ”Six Feet Under” och är gjort av bandet själva tillsammans med Andreas ”Giri” Lindbergh, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb. Smash Into Pieces berättar att det startade med att gitarristen Benjamin Jennebo fick med ett tävlingsbidrag som låtskrivare åt Victor Cone 2020 och de insåg att den här delen av musiken hade de ännu inte prövat på. Sedan ser de också en chans att visa upp sig i Sveriges största TV-program.

– Vi mötte upp ett gäng riktigt duktiga låtskrivare som har skrivit förr och sedan har vi tagit materialet hem där vi skrev och gjorde klart det. Vi har gjort vår grej all the way så att säga, berättar gruppen.

 

Bidraget beskriver de handlar om när bandets sångare Chris Adam gick igenom en depression.

– Det handlar i grund och botten om min mörkaste tid i livet när jag gick igenom en ganska djup depression och hur jag kände när jag trodde att allt var hopplöst och det inte fanns någon förändring. Vi som band vill gå in i tävlingen med en positiv touch på det hela och är man villig att göra jobbet så kan man ta sig tillbaka och göra en ännu bättre version av sig själva, att ta sig igenom. Det går att ta sig ur jobbiga saker om man jobbar lite och tror på sig själv, berättar Chris Adam.

 

Märks detta av på något sätt i de album som ni har gett ut de senaste åren?

– Man kan säga att vi har blivit en enhet sedan 2017 då The Apocalypse DJ klev in och han är lite ledstjärna i Smash och symboliserar det här att inte ge upp trots motstånd att visa med handling snarare än ord. Vi visar med resultat vad vi tror på i livet, det är passionen för skapandet av vår musik, berättar bandet.

 

En ära att bara få vara med

Om det skulle ta sig hela vägen för Smash Into Pieces först till final och sedan till ESC-tävlan i Liverpool

– Först och främst är det en ära att bara få vara med med årets rockbidrag i Melodifestivalen i Sverige. Skulle det vara så att vi går vidare till final och tar oss hela vägen till Eurovision så är det såklart dubbelt upp stolt över att både få ta genren rock men också sitt själsliga projekt med sig. Det hade varit jättestort, säger bandet.

 

Men oavsett hur det går på lördag och i Melodifestivalen så finns det redan turnéplaner och dessa startar redan natten mot söndag.

– 23.45 på lördag kväll går turnébussen mot nästa Europaturné. Så skulle vi gå vidare så har vi lite lyxproblem att ställa in gig och lösa lite logistik. Sedan är vi hemma i 10 dagar och så blir det USA i en månad, så vi har mycket att göra, berättar bandet.

Vad detta handlar om är att bandet har en inbokad turné i Nordamerika under april och maj. Vi får dock se om de får lägga till turnéstopp i Liverpool mellan den 9:e och 13:e maj, om nu bandet skulle vinna årets Melodifestival!

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Smash Into Pieces stort lycka till i Melodifestivalen 2023. Om du vill veta mer om bandet och se turnédatum och liknande så följ gärna bandet i deras sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


 

Kommentera