Förfesten Eurovision in Concert 2019 äger rum den 6 april 2019

EUROVISIONFESTER. Markera datumet 6:e april 2019 i kalendern redan nu – för det är då som förfesten Eurovision in Concert (EiC), den största Eurovision-förfesten av dem alla, äger rum i Nederländernas huvudstad Amsterdam! Även nästa år kommer eventet att ta plats i den större arenan AFAS LIVE och biljetterna kommer att gå till försäljning nu i slutet av september (2018).

 

Vad är detta för event?

Veckorna före varje Eurovision brukar olika OGAE-klubbar och andra Eurovisionintressenter anordna i så kallade Eurovisionfester i olika städer. Ett av de mer populära eventen är Eurovision in Concert som äger rum i Amsterdam, Nederländerna. Eftersom att eventet är så pass populärt har arrangörerna redan nu under förhösten 2018 gått ut med info om när 2019 års event ska äga rum.

Ifjol (2018) flyttade eventet ut från den mindre arenan Melkweg till den stora arenan AFAS LIVE. En av anledningarna var att EiC firade 10-årsjubileum och att arrangörerna ville att en större publik skulle kunna få ta del av festkvällen på plats. Till 2019 kommer arrangörerna fortsätta att hyra in sig i AFAS LIVE, så är du intresserad att vara på plats så finns det en större möjlighet till detta.

 

När släpps biljetterna?

Biljetter kommer att släppas med start den 28:e september kl. 10:00 CEST, och dessa köps via Ticketmaster.

Vårt tips är att om du vill vara på plats som publik så är det läge att slå till direkt när biljettstarten sker. Detta för att biljetterna brukar säljas slut rätt omgående.

 

Två värdar för eventet

EiC meddelade den 24:e september via sitt Twitter-konto att Marlayne Sahupala, som representerade Nederländerna i Eurovision 1999 med låten One Good Reason, och Cornald Maas, som varit mångårig kommentator med mera för Nederländerna i Eurovisionen, kommer att vara värdar/programledare för 2019 års EiC.

 

Vilka länder kommer att delta?

I fjolårets upplaga (år 2018) deltog 32 av 43 länders artister i EiC, men exakt hur många som förväntas till start denna gång är oklart. I skrivande stund har inga länder varken bekräftat låtar eller artister. Vilka som ska delta kommer att därför med högsta sannolikhet att presenteras i omgångar från och med att nationella-säsongen drar igång på allvar i december/januari.

Ytterligare Eurovision-förfester brukar äga rum under perioden mars och april. Förutom det nederländska eventet har även liknande events hållits de senaste åren i Lettland, Storbritannien, Israel, Ryssland och Spanien.

 


 

Kommentera