Stockholm goes Eurovision 2016

escpanelen_sthlm_infor15

Stockholm goes verkligen Eurovision 2016 just nu. Foto: ESC-Panelen.

KRÖNIKA. Under den sista veckan i april 2016 besökte vår skribent Hollac16 Stockholm city för att se vad som är på gång just nu med förberedelserna till Eurovision 2016. Här följer några iakttagelser.

Nu börjar det märkas att Eurovision har kommit till Stockholm, för stora delar av city märks både skyltning och uppbyggande av förberedelser inför de två veckorna som komma skall.

 

escpanelen_sthlm_infor5

Här är en del av Euroclub. Foto: ESC-Panelen

Det märks just nu att Eurovision är på antågande till Stockholm. När man går längst med innerstadskajerna så märks inte bara båtarna och husen som de annars brukar göra, utan utanför Kungliga slottet byggs just nu ett jättestort tält upp där Euroclub ska husera under två veckor i maj. Personligen har jag nog aldrig sett en så stor tillfällig byggnad förut och jag gissar att det kommer bli maffiga föreställningar varje kväll där. Ska bli mycket skoj att se.

 

escpanelen_sthlm_infor10

Foto: ESC-Panelen.

Men allt är ju inte bara Euroclub och Globen under Eurovision, vi har ju även Eurovision Village som huserar i Kungsträdgården. I onsdags eftermiddag när jag gick igenom cityområdet var bara det 81 meter höga utkikstornet City Sky Liner på plats. Om det inte är för lång kö kommer i alla fall jag vilja åka upp och se Stockholm från ovan. Kanske att vi ser ända bort till Globenscenen? Stockholm stad har utlovat att Eurovision Village ska vara en festplats för alla med mycket musikuppträdanden nästan i stort sett hela dygnen. Vi återkommer senare under helgen med exakta scheman för vad som händer i Stockholm den 2-14:e maj.

Något annat häftigt som pågår i Kungsträdgården är att alla träd just nu blommar, vilket kan ses på bilden nedan.

escpanelen_sthlm_infor11

Foto: ESC-Panelen.

En annan kuriosadetalj är att vissa trafikljus spelar Eurovisionmusik. Utanför restaurang Max (ej smygreklam här) i Kungsträdgården hördes en instrumentalversion av Loreens ”Europhoria” spelandes i takt till nedräkning för att gå över gatan eller vänta på grön signal. En liten bit därifrån, på Norrmalmstorg, står årets nedräkningsklocka. Den har vi visat förut, men då var det ganska lång tid kvar tills eventet börjar. Nu är det inte särskilt lång tid kvar:

escpanelen_sthlm_infor14

Så här lång tid kvar i onsdags (27 april) till finalen av ESC 2016. Foto: ESC-Panelen.

 

Varmt välkomna till Stockholm!

/ESC-Panelen

 


 

Kommentera