Norsk MGP 2023: Lyssna på bidragen i Heat 3

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu på lördag (28:e januari) avgörs det sista heatet i Norges ESC-uttagning Norsk Melodi Grand Prix 2023. Det handlar om sammanlagt sju bidrag som tävlar om de sista tre finalplatserna. Redan nu kan man börja lyssna in sig på dessa låtar i sin helhet.

 

Startfältet

Nedan presenteras startfältet i alfabetisk ordning efter artist. Länkarna går till bidragen studioversioner.


Akuvi – Triumph
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Andreas Stone Johansson, Beatrice Akuvi, Konstantinos Vlastaras


Atle Pettersen – Masterpiece
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Atle Pettersen, Hannah Bristow


Eline Thorp – Not Meant to Be
Låtskrivare: Andreas Stone Johansson, Eline Thorp, Elsa Søllesvik, Jonas Jensen


Maria Celin – Freya
Låtskrivare: Anna Timgren, Benjamin Alasu, Eirik Fjeld, Gaute Ormåsen, Sindre Jenssen


Skrellex – Love Again
Låtskrivare: Jonas Gladnikoff, Kai Thomas Larsen, Michael James Down, Primož Poglajen, Will Taylor


Stig van Eijk – Someday
Låtskrivare: Beate Thunes, Stig van Eijk


Tiril – Break It
Låtskrivare: Benjamin Pinkus, Emelie Hollow, Emma Steinbakken, Lars Rossnes

 

Återkommande artister och låtskrivare

Det avslutande startfältet innehåller en tidigare Norsk MGP-vinnare (Stig van Eijk, 1999 med Living My Life Without You) samt två tidigare deltagare som inte vunnit (Akuvi (2020 med Som du er) och Atle Pettersen (2021 med World On Fire)).

Mest värt att nämna är dock att den svenska låtskrivaren Andreas Stone Johansson har fått med tre av sina fyra bidrag i detta startfält. Här tävlar också kvintetten Jonas Gladnikoff, Kai Thomas Larsen, Michael James Down, Primož Poglajen och Will Taylor bakom ett av bidragen. Här ska också nämnas att Elsie Bay, som förutom att hon framför sitt eget bidrag i heat 2 också är en av låtskrivarna bakom en av tävlingslåtarna i detta heat.

 

 

Så kommer programmet att gå till


Datum:

2023-01-28


Tid:

19:50 CET


Programledare:

Arian Engebø & Stian Thorbjørnesen


Plats:

Screen Studios, Nydalen


Röstningsprocess:

Tittarna röstar vidare tre bidrag till final

OBS! Det finns en röstningsbegränsning till max en (1) röst per person och sändning.

Omröstningen öppnar först när alla sju bidrag har framförts


TV-bolag/Stream:

NRK – Länk

 

 

Mer fakta

Årets Norsk MGP innehåller en rad förändringar jämfört med de senaste årens upplagor, däribland att inga låtar är direktkvalificerade (alla tävlar på samma villkor) och inga jokrar läggs till inför finalen. Sju bidrag tävlar i varje program där en tittarröstning avgör vilka tre (3) bidrag som ska ta sig till final. Varje person kan dock bara lägga sin röst på en av de sju låtarna, så det gäller att verkligen bestämma sig för en favorit!

Heaten avgörs från Screen Studios i Nydalen i Oslo med duon Stian ”Staysman” Thorbjørnsen (som tidigare har tävlat i Norsk MGP och bland annat suttit med i Adresse-panelen inför Eurovision) och Arianrhod ”Arian” Engebø (som till vardags arbetar på norska P3) som programledare.

Innan detta heat har två heats avgjorts den 14:e januari och den 21:a januari. I detta heat tillsätts de tre sista finalisterna varför det är dags för final redan nästkommande lördag, den 4:e februari. Finalen äger rum i Trondheim Spektrum i Trondheim.

 


 

Kommentera