Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Gruppindelningen inför semifinalen i Melodifestivalen 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2022. På lördag (5:e mars) avgörs den nyinstiftade semifinalen där bidragen som hamnat på tredje och fjärde plats i deltävlingarna ska tävla om de sista fyra finalplatserna. Ett par dagar inför anordnades en lottning för att allokera in bidragen i de två startgrupperna.

 

Hur blev fördelningen?

Nedan presenterar vi lottningsresultatet. Bidragen listas i startordning inom varje semifinalgrupp.

 

Semifinalgrupp 1


  1. Tone Sekelius – My Way
  2. Alvaro Estrella – Suave
  3. Danne Stråhed – Hallabaloo
  4. Anna Bergendahl – Higher Power
 

 

Semifinalgrupp 2


  1. Theoz – Som du vill
  2. Lisa Miskovsky – Best To Come
  3. Lillasyster – Till Our Days Are Over
  4. Cazzi Opeia – I Can’t Get Enough

 

Mer om själva lottningen

Själva lottningen genomfördes i en direktsändning i SVT Play den 1:a mars där programledaren Oscar Zia fick lotta fram var och ett de åtta bidragen ur en skål. Det första bidraget som drogs upp allokerades till den första gruppen och det andra bidraget i den andra gruppen. Sedan gjordes processen om mellan grupperna till dess att alla åtta bidrag var allokerade.

Inför lottningen har det varit känt hur bidragen placerat sig (dock inte i deltävling 1) samt vilka deltävlingar som bidragen har tävlat i. Detta låg däremot inte till grund gällande fördelningen av bidrag till respektive grupp.

 

 

Upplägget för semifinalen

Inför årets Melodifestival presenterade SVT ett nytt upplägg för det uppsamlingsheat som äger rum mellan den fjärde deltävlingen och finalen. Sedan 2004 har momentet alltid hetat Andra chansen och sedan 2007 har alltid dueller avgjort resultatet, men i år har reglerna ändrats och momentet har dessutom bytt namn till Semifinal!

Det nya med momentet är att duellerna är borttagna och istället möts bidragen i två grupper med fyra bidrag i varje grupp. Under lördagens direktsändning kommer sedan tävlingsbidragen att mötas individuellt i varje grupp och åtta tittargrupperna får rösta fram två favoriter i varje grupp. Precis som i deltävlingarna poängsätter varje röstningsgrupp bidragen med poäng.

I den sändning som SVT gjorde lottningen i berättade tävlingsproducent Karin Gunnarsson att man kommer att spela igenom en semigrupp i taget i lördagens sändning. Det innebär att man börjar med bidragen i semi 1, håller omröstning och får ut två vinnare. Därefter görs samma sak igen fast med semigrupp 2.

Startordningen släpps kl 13.00

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen