Eurovision 2023: De direktkvalificerade bidragen

EUROVISION 2023. Efter flera månader med uttagningar är nu hela startfältet till årets Eurovision är på plats. Därmed kan man nu också börja lyssna in sig på alla 37 bidrag. I den här artikeln presenterar vi de 6 låtar som är direktkvalificerade till finalen som avgörs lördagen den 13:e maj.

Senare under våren kommer vi att fördjupa oss mer i bidragen som tävlar, bland annat genom vår Inför-guide som släpps i april, Panelens topplista som släpps inför maj och inte minst vår bevakning inför och under tävlingsveckan i maj. Se därför detta som en slags mjukstart inför det som – i skrivande stund – väntar om lite mindre än två månader.

Du får jättegärna kommentera vilka låtar som du har som dina favoriter bland de direktkvalificerade låtarna!

 

Startfältet

För tillfället placerar vi länderna i alfabetisk ordning. Notera dock att både Storbritannien och Ukraina redan har fått tilldelade startnummer (genom en egen lottning).

 


 

Kommentera