Andreas Johnson: ”Den här låten är lite mer lik det materialet jag inte tävlat med”

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2019 – INTERVJU. En av årets veteraner tävlar i Malmös startfält och det är ingen mindre än Andreas Johnson som år 2019 gör sin sjunde medverkan i programmet!

 

Senast som Andreas Johnson deltog i Melodifestivalen var år 2015 med en ballad – som kom sist i sin deltävling. Nu har det gått fyra år sedan dess och han är tillbaka igen i tävlingen. Och frågan är hur det känns denna gång?

– Det är kul, det är bara ut och ha roligt. Mello är var det är och tycker man att man har något bra att säga varför inte säga det inte för så många som möjligt?, säger Andreas.

 

Medverkar för sjunde gången

Annars är Andreas Johnson ett mycket välkänt ansikte för Mello-publiken som deltagit många gånger. Första gången var år 2006 då han kom trea i finalen med låten ”Sing For Me”, som bara ett år senare följdes upp av ”A Little Bit of Love”, som gav honom en andraplats i finalen. Ytterligare ett år senare ställde han upp igen, men denna gång i duett tillsammans med Carola Häggkvist. Deras tävlingsbidrag ”One Love” tog dem dock bara till Andra chansen och sedan tog det tvärstopp i duellen mot Nordman.

Det dröjde sedan ett år innan Andreas ställde upp igen, denna gång som soloartist och med låten ”We Can Work It Out”, där han fick en ny finalplats direkt från deltävling och blev sedan sexa. Det är också senaste tillfället som han kommit till final, de resterande två gångerna han deltagit (2012 med låten ”Lovelight” och 2015 med låten ”Living To Die”) tog det stopp redan i Andra chansen respektive redan i deltävling.

 

Lite vad vi inte har fått höra förut

Och nu är Andreas Johnson i Malmö med sitt sjunde Melodifestivalbidrag som har döpts till “Army of us”. Det är en låt som Andreas beskriver har ett litet annorlunda sound jämfört med vad han har tävlat med förut i den här tävlingen.

– Det är en peppig euoforisk pop-rocklåt, den har inte den här retrovibben som ”Sing For Me” eller ”A Little Bit Of Love” hade och det är ingen ballad i a-moll. Förhoppningsvis ska man vara väldigt pepp när de där tre minuterna är över, säger Andreas.

– Den här låten är lite mer lik det materialet jag inte tävlat med, om man ska göra en passning till Glorious som firar 20 år i år så är det här den låt som landar mest i det landet, tillägger han.

 

Gillar att Janne Malmsjö är med i startfältet

Startfältet som Andreas Johnson tävlar i innehåller både debutanter och duetter, och förutom honom själv också en veteran som kom två i finalen 1969, något som Andreas uppskattar att ha i samma deltävling.

– Jag tycker det är underbart att ha med Janne Malmsjö i Malmö, vi har ju båda bägge rötterna där, säger han med ett leende.

 

Skulle vara en ära att tävla i Eurovision

Avslutningsvis är vi såklart intresserade av att veta Andreas eventuella planer om han nu på sitt sjunde försök skulle bli Sveriges representant i Eurovision Song Contest.

– Det skulle vara en ära förstås och det skulle nog alla säga som är med i den här tävlingen, säger han

– Men jag vet ju själv att man säger ”jag vill inte vinna, jag vill komma på en bra andraplats för att slippa åka till Eurovision”. Men när man väl är där i Friends Arena då vill man ju ha den sista rösten, tillägger han.

 

Det är ju ändå 200 miljoner tv-tittare i Eurovision.

– Ja det är något man inte kan tacka nej till, säger han med ett skratt.

 

Med det sagt tackar vi för intervjutillfället och önskar Andreas Johnson lycka till den sjunde gången i Melodifestivalen!

 


 

Kommentera