Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Circus Mircus representerar Georgien i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: inte känt
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Georgiens nationella TV-bolag GPB har nyligen presenterat att deras artist till Eurovision 2022 blir gruppen Circus Mircus. Exakt när deras tävlingsbidrag kommer att meddelas är dock inte känt.

 

Vad har hänt?

Precis som ifjol sker Georgiens val till Eurovision Song Contest internt och vad Eurovision.tv har uppdaterat om föll valet denna gång på en musikgrupp som heter Circus Mircus. På gruppens Facebooksida kan man läsa att de består av tre medlemmar som började spela ihop i slutet av 2020 och att de håller på med experimentell musik. Bland annat släppte de tio musikvideos på mindre än ett år som t.ex. den här låten.

 

Hur blir det med tävlingsbidraget?

Det saknas ännu information om hur valet av tävlingsbidrag kommer att göras och därför får vi återkomma längre fram under säsongen med den informationen.

 

Georgien i Eurovision 2021

Senast det begav sig för Georgien i Eurovision var i Rotterdam 2021 där sångaren Tornike tävlade med låten ”You”. Någon större succé blev det dock inte då Georgien återigen missade finalplats, vilket blev fjärde året på raken som Georgien inte blev representerad i finalen. Så här såg Tornikes framträdande ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen