Norsk MGP 2023: Lyssna på bidragen i Heat 1

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu på lördag (14:e januari) avgörs det första av tre heats i Norges ESC-uttagning Norsk Melodi Grand Prix 2023. Det handlar om sammanlagt sju bidrag som tävlar om tre finalplatser och redan nu kan man börja lyssna in sig på dessa låtar i sin helhet.

 

Om programmet

Fakta


 • Datum:
 • 2023-01-14

 • Tid:
 • 19:50 CET

 • Programledare:
 • Arian Engebø & Stian Thorbjørnesen

 • Plats:
 • Screen Studios, Nydalen

 • Röstningsprocess:
 • Tittarna röstar fram tre bidrag till final
 • OBS! Det finns en röstningsbegränsning till max en (1) röst per person och sändning.

 • TV-bolag/Stream:
 • NRK – Länk

 

 

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i alfabetisk ordning efter artist. Länkarna går till bidragens respektive studioversioner.


Alessandra Mele – Queen of Kings
Låtskrivare: Alessandra Mele, Henning Olerud, Linda Dale, Stanley Ferdinandez


Eirik Næss – Wave
Låtskrivare: Amalie Olsen, Eirik Næss, Viktor Ljungqvist


Jowst & Byron – Freaky for the Weekend
Låtskrivare: Byron Williams Jr., Joachim With Steen


Kate Gulbrandsen – Tårer i paradis
Låtskrivare: Kate Gulbrandsen, Kjetil Mørland


Rasmus Thall – Tresko
Låtskrivare: Farida Benounis, Rasmus Thallaug, Robin Helmersen


Ulrikke – Honestly
Låtskrivare: Ben Adams, Christoffer Gunnestad, Helge Moen, Jim Bergsted, Joshua Oliver, Ulrikke Brandstorp


Umami Tsunami feat. Kyle, Kristian & Magnus – Geronimo
Låtskrivare: Bjørn Olav Edvardsen, Carl-Henrik Wahl, Kristian Lund, Lasse Nymann, Sindre Jenssen, Torgeir Ryssevik

 

Återkommande artister och låtskrivare

Det här startfältet innehåller tre tidigare Norsk MGP-vinnare (Jowst (2017 med Grab the Moment, då med Alexander Walmann på sång), Kate Gulbrandsen (1987 med Mitt liv) och Ulrikke (2020 med Attention)).

På låtskrivarsidan finns också många välkända namn, inte minst den tidigare ESC-tävlande artisten Kjetil Mørland (representerade Norge i ESC 2015 tillsammans med Debrah Scarlet och låten A Monster Like Me). Dessutom går tidigare låtskrivaren Rasmus Thallaug upp som artist och sångerskan Farida Benounis (som tävlade som artist i Norsk MGP 2022 men nu blir låtskrivare).

Slutligen kan vi även nämna att Bjørn Olav Edvardsen tävlar med sitt första bidrag i år – den här gången som en av låtskrivarna bakom Umami Tsunamis bidrag (i nästkommande heat är han själv frontartist).

 

Så kommer programmet att gå till

Årets Norsk MGP innehåller en rad förändringar jämfört med de senaste årens upplagor, däribland att inga låtar är direktkvalificerade (alla tävlar på samma villkor) och inga jokrar läggs till inför finalen. Sju bidrag tävlar i varje program där tittarröstning avgör vilka tre bidrag som ska ta sig till final. Varje person kan dock bara lägga sin röst på en av de sju låtarna, så det gäller att verkligen bestämma sig för en favorit!

Heaten avgörs från Screen Studios i Nydalen i Oslo med duon Stian ”Staysman” Thorbjørnsen (som tidigare har tävlat i Norsk MGP och bland annat suttit med i Adresse-panelen inför Eurovision) och Arianrhod ”Arian” Engebø (som till vardags arbetar på norska P3) som programledare.

Resterande två heats avgörs lördagarna den 21:a och 28:e januari medan finalen hålls den 4:e februari.

 


 

Kommentera